Almanya’da ‘Quintius’ alarmı!

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da ‘Quintius’ alarmı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 12:12

Almanya’da önceki gün bastıran yoğun kar yağışı ülke genelinde etkili olurken, gece saatlerinde başlayan buzlanma birçok kazaya sebep oldu.

Haberin Devamı

KUZEYDEN Almanya’ya doğru ilerleyen alçak hava basınç sistemi ‘Quintius’ ülke genelinde kar, sulu kar ve buzlanmaya neden oldu. Alman Meteoroloji Dairesi, tüm eyaletlerde bugün için geçerli olan resmi bir ‘buzlu hava’ uyarısı yayınladı. Buzlanma nedeniyle kayganlaşan yollar salı akşamı ve çarşamba sabahı trafik kazalarına neden oldu. Bavyera’da iki ciddi kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Salı akşamı saat 19.00 sıralarında Ansbach bölgesinde büyük bir kaza meydana geldi. 35 yaşındaki bir erkek sürücü, kaygan yolda aracının kontrolünü kaybederek karşıdan gelen araçların arasına girdi. Dört araca çarpan sürücü ile 46 yaşındaki bir başka sürücü ağır yaralandı. Yaralılar kurtarma helikopteriyle hastaneye kaldırıldı. Aynı kazada iki kişi de hafif yaralı olarak kurtuldu. Polis toplam maddi hasarın yaklaşık 100 bin Euro olduğunu açıkladı.

Almanya’da ‘Quintius’ alarmı

Almanya’da ‘Quintius’ alarmı
HAFTA SONUNA KADAR SÜREBİLİR
İlk büyük kazadan kısa bir süre sonra, yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Günzenhausen’de 10 araç köprü üzerinde çarpıştı. Burada da bir sürücü buzlanma nedeniyle aracının kontrolünü kaybetti. Bir kamyonun sürücüsü durmak için frene basınca savruldu ve ancak köprünün duvarında çarparak durabildi. Ardından 8 araç kamyona çarptı. İkisi hastaneye kaldırılan dört kişi hafif yaralandı. Hava sıcaklığı bu sabah da 0 ila -6 dereceye kadar düştü. Almanya’nın doğu ve güneydoğusundaki sıradağların yüksek kesimlerinde hava sıcaklığı bazı yerlerde -10 dereceye yükselebileceği belirtildi. Donan yollara düşen yağmur nedeniyle buzlanma riski devam ediyor. Gün boyunca en yüksek sıcaklıklar -2 ile -5 derece arasında olacak. Alman Meteoroloji Dairesi, alçak basınç sistemi Quintius’un hızla doğuya doğru ilerlediğini açıkladı. Yarın Baden-Württemberg ve Bavyera eyaletlerinde 10 ila 15 cm kalınlığında kar yağması bekleniyor. Soğuk kutup havasının hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!