İşletmelere önce avans ödenecek

Güncelleme Tarihi:

İşletmelere önce avans ödenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2020 10:32

Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz ile Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, koronavirüs önlemleri kapsamında iş yerlerini kapatanlara ödenecek yardımların ay sonuna kadar yapılacağını duyurmuştu. İşletme sahiplerine acil yardım amacıyla bu ayın sonuna kadar önce bir miktar avanslar ödeneceği, ardından da tüm yardımların yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

HÜKÜMETİN aldığı karar ve bankalarla vardığı uzlaşma üzerine kasım ayı sonuna kadar tek kişilik işletmelere 5 bin euro avans ödenecek. İki ve daha fazla kişi istihdam eden diğer işletmelere ise 10 bin euro avans ödemesi yapılacak. Yardımların tamamı ise işletme sahiplerini başvuruları incelendikten sonra yapılacak. Hükümet, aldığı karar gereği işletmelerin kayıplarının yüzde 75’ine kadarını üstlenecek. 50 kişiye kadar istihdam yapanlara yüzde 75, 50 kişiden daha fazla istihdam sağlayan iş yerlerine ise yüzde 70 oranında yardım sağlanacak. Yapılacak destek için işletmelerin geçen yıl elde ettikleri ciroları kıstas olarak kabul edilecek.

Firma ve işletmelere yapılacak mali yardımın planlandığından yüksek olabileceğini belirten Maliye Bakanı Olaf Scholz, birkaç milyar euro fazla olabileceğini, bunun, yardımların ne ölçüde kullanıldığına bağlı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK
Almanya’da Kovid-19 salgınında ikinci dalga başlayınca federal ve 16 eyaletin hükümetleri kasım ayı boyunca spor salonlarını, kafeteryalar, eğlence merkezlerini, tiyatro, sinema ve konser salonları ile yüzme havuzlarını, barları, diskotekleri ve saunaları kapatmıştı. Gastronomi sektöründe ise aynı süre içinde masalara servis yasaklanmıştı. Alınan kararlar önümüzdeki hafta gözden geçirilecek. Daha sonra da kapatma süreleri ya uzatılacak ya da duruma göre sıkı önlemlerde gevşemeye gidilecek. Konuyla ilgili karar ise korona salgının yayılma hızına göre verilecek.

BAKMADAN GEÇME!