Almanya'da Löw topun ağzında

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Löw topun ağzında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 17:46

Almanya'nın EURO 2012'de yarı finali geçemeyip İtalya karşısında elenmesi ülkede milli takım antrenörü Joachim Löw tartışmasını başlattı.

Haberin Devamı

Alman medyasında futbolcular ve yönetimi eleştiren yorumlar ön plana çıkarken Bild gazetesi de 'Hesaplaşma' manşetini atıp uçakta geri dönüş yolculuğunda sordukları Bay Löw görevi bırakacakmısınız? sorusunu tekrar yöneltti. Löw'ün bu soruya ne evet nede hayır demesi dikkat çekti.

Alman Futbol Federasyonu'yla 2014 Dünya Şampiyonası sonrasına kadar sözleşmesi olan Joachim Löw'ün Varşova'dan Frankfurt'a uçakta dönüş yolculuğunda bu soruya ise," İtalya maçını kaybetmenin üzüntüsü ve şokunu henüz atlatamadım. Karar vermek için çok erken, biraz zaman geçmesi gerekiyor. İyice düşünüp taşınacağım. İlerki günlerde açıklama yaparım"diyerek yanıt vermesi dikkat çekti.

Milli marşta maç zaten kaybedildi

Yarı final maçında maç öncesi söylenen ülkelerin milli marşlarında İspanya'nın açık ara önde olmasının belirtildiği yorumlarda göçmen kökenli futbolculardan Mesut Özil, Boateng, Khedira ve Podolski'nin Alman milli marşlarını söylemediklerine dikkat çekildi. Alman milli futbolculara da eleştiriden nasibini aldı. Kaptan Lahm'ın sahada iyi futbol göstereceğine bir politacı gibi konuştuğunu, Mario Gomez'in bakımlı saç güzelliğiyle dikkat çektiğini, Podolski'nin DFB'den emeli olmuş bir halde olduğunu, Schweinsteger'n ise hiç bir zaman takımın şqefi olamayacak kapasitede olduğu ifare edildi.

Özil bilmecesi

Real Madrid'de ve turnuva öncesi grup eleme maçlarında yıldız olan Mesut Özil'in ise sadece Yunanistan karşısında iyi futbol gösterdiği kaydedilerek, "Mesut bir bilmece gibi çözülemedi. Mesut Özil yanında kendisi gibi teknik kapasitesi yüksek futbolcuyla oynaması gerekiyor du. Yanına iyi bir partner verilmedi" yorumu yapıldı.

Güzel ama kupa yok neye yarar

"Herşey iyi, güzel çalışma, fakat kupalar başkalarına gidiyor", "Güzel ama şampiyonluk yok, neye yarar" denilerek eleştirilen Löw'ün görevi bırakıp bırakmayacağı merak konusu olurken Alman Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach, "Biz Löw ve ekibinden, çalışmalarından çok memnunuz.

Löw gibi bir hocamız olmasından sevinçliyiz" diyerek arka çıktı. Almanya Milli Takımı'nın eski kaptanlarından Michael Ballack'ın, İtalya karşısında 2-1'lik yenilgi ve elenmenin suçunu Teknik Direktör Löw'e yüklemesinin ardından eski Alman Milli takım futbolcularından Olaf Thon ve Lothar Matthaeus'da, Teknik direktör Löw'ün kadro değişikliğine giderek hata yaptığını öne sürerek veryansın ettiler.

ARD'de yorum yapan Mehmet Scholl'da iyi bir futbol jenerasyonun Almanya'da yeterli düzeyde olduğunu belirtip "Herkesin yeri dolurulabilir. Üst düzeyde yeterli teknik adamlarımızda var." diyerek önemli olan şampiyonluğu sonuna kadar isteyen bir grup yaratmak olduğunu söyledi.

Olgunluk sınavını geçemedi

2008 Avrupa Şampiyonası'nda ikinci, 2010 Dünya Şampiyonasında üçüncü ve şimdide 2012 Avrupa şampiyonasında yarı finalde elenen Almanya'nın ne zaman şampiyon olacağı ön plana çıkartılan haberlerde, Löw büyük eleştri aldı. 16 yıldan beri Almanya'nın kupaya hasret olduğu kaydedilen Bild gazetesinde "Jogi Löw çok büyük kumar oynadı ve kaybetti" yorumu yapıldı.

Frankfurter Rundschau'da ise "Olgunluk sınavını geçemedi" manşetiyle Löw'ü eleştirilerk "Tüm suçu üzerine alması yetmiyor. Taktik uzmanlığı başarılı değildi. Oynadığı futbolcu değişitirme kumarıda tutmayınca milli futbolcular hoşnutsuzluk içinde tatile gittiler" yorumu yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!