Almanya'da küresel sempozyum

Güncelleme Tarihi:

Almanyada küresel sempozyum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 19:22

Alman Kiel Universitesi’nin, Dünya Ekonomisi Enstitüsü ve Alman Ulusal Ekonomi Kütüphanesi (ZBW) tarafından düzenlenen Global Ekonomik Sempozyum’un (GES) 4.’sü bu yıl 4-6 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Kiel kentinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Dünyanın araştırmaya dayalı ve çözüm odaklı tek ekonomik forumu olan ve bu yıl "Küresel İdare Mekanizmalarının Güçlendirilmesi" başlığıyla yapılacak olan Global Ekonomik Sempozyumunda (GES), dünya düzeninin geleceği açısından önem taşıyan ve küreselleşme sürecinde yer alan konular ele alınacak. Sempozyumda ayrıca küresel ekonominin yanı sıra, finans krizi, mali düzenleme, sosyal güvenlik, eğitim politikası, enerji ve iklim politikaları, küreselleşmenin önündeki sorunlar gibi konular da yuvarlak masa toplantılarında işlenecek.

Zirveye Boston Consulting Grup, Allianz Global İnvestors AG, Deutsche Telekom, İntel Corporation’un aralarında bulunduğu uluslararası şirketlerin yanı sıra Avrupa Birliği’nin (AB) Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Joaquin Almunia, İsveç Maliye Bakanı Anders Borg, Belçika Başbakanı Yves Leterne, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) eski başkanı John Deutch, Nobel Ödüllü Ekonomi Profesörleri Erik Stark Maskin ile Oliver E. Williamson gibi isimler de katılacak.

Küresel Ekonomi Sempozyumu’na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katılması bekleniyor. GES, diğer uluslararası sempozyumlardan farklı olarak, tartışma sonucu ulaşılan çözümlerin eyleme geçmesine katkıda bulunarak, hayata geçirilen uygulamaları ve gelişmeleri takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!