Almanya'da Kupa Heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Kupa Heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 16:26

18 Almanya 1. Lig ekibi ile 18 Almanya 2. Lig takımı yanında 28 amatör takım katıldığı Almanya kupasında ilk tur maçlarıyla kupa heyecanı başlıyor. İlk turda Hamit'li Bayern Münih dehlasmanda amatör 6. lig ekibi Neckarelz, Halil Altıntop'lu Schalke'de deplasmanda amatör Windeck ile oynayacak. Yıldıray Baştürk ve Serdar Taşçı'lı Stutgart'ta amatör Grossaspach deplasmanına çıkacak. Mesut Özil'li geçen sezonun kupa galibi Werder Bremen ise 3. lig ekibi Union Berlin ile deplasmanda karşılaşacak..

Haberin Devamı

ALMANYA 2008/2009 sezonu Federasyon Kupası'nda ilk tur müsakalarıyla futbol heyecanı başlıyor. İlk turda eşleşen 64 takım 31 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak karşılaşmalarda 2. tura geçmek için kıyasıya mücadele verecek. Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2008/2009 sezonu finalde Bayer Leverkusen'i Mesut Özil'in tek golüyle 1-0 yenerek Almanya Kupası'nı 6. kez kazanan Werder Bremen 3. lig ekibi Union Berlin ile 2 Ağustos Pazar günü deplasmanda oynayacak.

Bayern Münih amatör 3. lig ekibi Neckarelz ile Hoffenheim'in stadı Rhein-Neckar Arena'da oynayacak. Pazar günü saat 17.30'da başlayacak olan karşılaşmanın 30 bini bileti kapış kapıya gitti. Milli futbolcumuz Hamit Altıntop'unda aralarında bulunduğu yıldızlar ordusu Bayern Münih bu yıl ligde olduğu gibi kupada da en iddialı takım. Bayern Münih 17 kez final oynadığı Almanya Kupası'nda 14 kez bu kupayı kazanarak rekoru elinde tutuyor.

Stuttgart Grosaspach
Serdar Taşçı ve Yıldıray Baştürk'lü kadrosuyla VFB Stuttgart'ta amatör bir kulüp olan Grossaspach deplasmanına gidecek. Karşılaşma Heilbron'da oynanacak. Amatör ekip Dinomo Dresden sahasında genç yetenekler İlkay Gündoğan ve Güngör Kaya'nın formasını giydiği Almanya 1. Ligi'nin yeni ekibi Nürnberg'i ağırlayacak. 3. Lig ekibi Kickers Offenbach'ta Suat Türker ve Uğur Albayrak'lı kadrosuyla komşu kent Frankfurt'la oynayacak. Michael Skibbe'nin çalıştırıdığı Frankfurt'ta Ümit Korkmaz, Selim Teber ve Cenk Tosun forma giyiyor.

Mönchengladblach'ta FSV Frankfurt ile deplasmanda 2. tura yükselme mücadelesi verecek. Almanya amatör Oberliga ekibi Germania Windeck'te Köln Rhein Energie Stadı'nda Halil Altıntop'un formasını giydiği Schalke 04'ü ağırlayacak.

Antrenör Ümit Özat
Dortmund ortasahasında erken formuyla dikkat çeken Nuri Şahin, amatör Weiden ile deplasmarda oynayacak. Ümit Özat'ın yardımcı antrenörlük yaptığı FC Köln'de yine amatör ekiplerden Weiden ile deplasmanda karşılaşacak. Almanya 4. lig ekibi(Oberliga)Babelsberg'te Jupp Heynkes'in teknik direktörlüğünü yaptığı geçen yılın kupa finaliste Bayer Leverkusen'i konuk edecek. İlk turun son maçında ise Almanya 2. Ligi'ne bu sezon yükselen Fortuna DÜsseldorf sahasında güçlü Hamburg'la karşı karşıya gelecek

Haberin Devamı

Final 15 Mayıs'ta Berlin'de
2. tura yükselen 34 takım kura ile eşleşerek 22-23 Eylül 2009 tarihlerinde yapılacak maçlarla 16 takıma kalacak. 27-28 Ekim 2009 tarihlerinde yapılacak maçlar sonunda ise çeyrek finale yükselen 8 takım belli olacak. 9 ve 10 Mart Şubat tarihlerinde oynanacak olan çeyrek final müsabakalarında başarılı olan 4 takım 23 ve 24 Mart tarihlerinde yarı finalda karşılaşacaklar. Almanya Kupası'ında final maçı ise 15 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Haberin Devamı

ALMANYA KUPASINDA EŞLEŞMELER
31.07.2009
VfL Osnabrück - Hansa Rostock
SV Babelsberg 03 - Bayer Leverkusen
VfB Lübeck - FSV Mainz 05
FC Ingolstadt - FC Augsburg
Eintracht Braunschweig - 1. FC Kaiserslautern
SV Wehen Wiesbaden - VfL Wolfsburg


01.08.2009
Dynamo Dresden - 1. FC Nürnberg
SpVgg Großaspach - VfB Stuttgart
SC Paderborn - 1860 München
SpVgg Weiden - Borussia Dortmund
SV Elversberg - SC Freiburg
FSV Frankfurt - Bor. Mönchengladbach
SpVgg Unterhaching - Arminia Bielefeld
Kickers Emden - 1. FC Köln


TSV G. Windeck - Schalke 04
FC Magdeburg - Energie Cottbus
Tennis Borussia Berlin - Karlsruher SC
Wacker Burghausen - Rot-Weiss Ahlen
Preußen Münster - Hertha BSC Berlin

Haberin Devamı

02.08.2009
FC Union Berlin - Werder Bremen
Oberneuland - 1899 Hoffenheim
FC 08 Villingen - FC St. Pauli
SC Conc. Hamburg - TuS Koblenz
VfB Speldorf - Rot-Weiß Oberhausen
Rot-Weiß Erfurt - MSV Duisburg
Wormatia Worms - SpVgg Greuther Fürth
Torgelower SV Greif - Alemannia Aachen
Eintracht Trier - Hannover 96
SpVgg Neckarelz - Bayern Münih
Kickers Offenbach - Eintracht Frankfurt
Sportfreunde Lotte - VfL Bochum


03.08.2009


Fortuna Düsseldorf - Hamburger SV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!