Almanya'da kar esareti

Güncelleme Tarihi:

Almanyada kar esareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 13:24

Almanya’da kara kış koşulları hava yolculuğunu olumsuz etkiledi. Lufthansa pazar günü 300, pazartesi günü ise 250 uçak seferini iptal etti. 8 bin havayolu yolcusu havaalanlarında perişan oldu.

Haberin Devamı

Fotogaleri: HAVAALANLARI BÖYLE FELÇ OLDU

ALMANYA’da yoğun kar fırtınası ve tipi hava yolculuğuna çok büyük zarar verdi. Alman Havayolu şirketi Lufthansa pazar 300, pazartesi ise 250 uçak seferini kötü hava koşulları yüzünden iptal etti. Bazı uçak seferleri ise gecikmelerden kaynaklanan personel yetersizliği nedeniyle iptal edilmek zorunda kaldı. Sadece Frankfurt’ta 3 bin yolcu önceki geceyi havaalanında geçirdi. Geceyi Frankfurt Havaalanı'ndan geçiren yolculara yer yatağı, yiyecek ve içecek dağıtıldı. Lufthansa sefer iptallerinden 8 bin yolcusunun etkilendiğini açıkladı ve iptallerin salı günü de devam edeceğini belirtti. Ancak salı günü kaç uçak seferinin iptal edileceği ve iptallerden doğan zararın miktarı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Perişan olduk
Almanya’nın Münih Havaalanı'ndan pazartesi akşamı saat 18.55’te İstanbul’a hareket edecek olan LH 3354 nolu Lufthansa uçağı da kalkmadı. Amerika, Fransa, Hollanda gibi ülkelerden gelen ve aktarmalı olarak Münih’ten İstanbul’a uçacak olan Türk yolcular önceki gün Türkiye'ye gidemedi. Yetkililer gecikme ve seferlerin iptali nedeniyle personel yetersizliği yaşandığı, uçuş personelinin belirli bir saat uçuştan sonra uçma izni bulunmadığını, bu nedenle Münih-İstanbul seferini iptal etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Fransa Marsilya’dan gelen beş kişilik Mikail Yücel Ailesi, saat 15.00’den beri havaalanında beklediklerini, iki aylık bebekle perişan olduklarını anlattı. Dört kişilik Göksel Kökçe Ailesi de havaalanındaki yolcularla Lufthansa yetkililerinin ilgilenmediklerini şikayet etti.

Tazminat zorunlu

AB’nin yeni yolcu hakları düzenlemesi AB’de seyahat eden yolculara uçak iptallerinde tazminat ödenmesini öngörüyor. Ancak "Doğal afet" olarak yorumlanan olaylar sonucu meydana gelen gecikme ve iptallerde AB'nin yolcu hakları düzenlemesi geçerli olmuyor. Havayolu şirketinden kaynaklanan gecikmelerde yolcuya tazminat ödenmesi öngörülüyor.

Türkiye uçuşları
THY'da Avrupa’daki yoğun kar ve tipiden olumsuz etkilendi. Türk Hava Yolları kaç seferin iptal edildiği veya gecikmeli olarak yapıldığı yolunda ellerinde bir verinin bulunmadığını açıkladı. Özellikle pazar günü Düsseldorf ile Köln'den kalkacak uçaklar iptal edildi. Aynı gün Brüksel ve Düsseldorf Havaalanı kardan kapalı olduğu için THY’nın iki uçağı Frankfurt’a iniş yapmak zorunda kaldı. Yolcular otobüslerle Düsseldorf ve Brüksel'e taşındı. Pazar günü 19.35’teki İstanbul-Münih seferi iptal edildi. Yolcular gecikmeli kalkan bir uçakla gönderildi. Avrupa genelinde dün sabah saatlerinde itibaren seferler normale döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!