Almanya'da kaçakçılık şebekesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada kaçakçılık şebekesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 09:07

ALMANYA’daki Freiburg ve Dortmund polisiyle, İstanbul polisinin ortak operasyonunda insan kaçakçılığı yapan çete çökertilirken 7 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Freiburg Emniyeti’nden Holger Scheller, Dirk Schaefer, Savcı Friedrich Hassel’in düzenlediği basın toplantısıyla operasyon basına duyuruldu. 2012 yılında 93 Suriyeli kaçağı İstanbul’dan kişi başına 8 bin Euro’ya çalınmış evrak ve kimlikle Almanya ve Hollanda’ya taşıyan şebekenin 7 elemanı gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisinin Irak kökenli, birinin Polonya kökenli ve 2 kişi ise Alman vatandaşı olduğu açıklandı.

Diğer 2 kişi hakkında ise bilgi verilmedi. İnsan tacirlerinin Freiburg- Breisgau çevresinde başka suçlar da işlediği ortaya çıktı.

21 hücreye yapılan baskında çok sayıda blanko açık evrak, çalınmış pasaport, kimlik, bir tabanca ve mermiler ele geçirildi. Yetkililer pasaport ve kimliklerin Almanya’nın Freiburg, Emmendingen ve Berlin kentlerinde belediye binalarında yapılan soygunlarda çalındığını tespit etti. Son iki yıldır Freiburg polisi bünyesindeki ‘Papyrus’ araştırma ekibi insan tacirlerini takibe almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!