Güncelleme Tarihi:
DINSLAKEN Kick Box Spor Kulübü Başkanı Mesut Yıldırım, yaşadıkları Dinslaken şehrinde Türk gençlerine kötü bir imaj çizilmeye çalışıldığını ifade ederek, aksini göstermek ve birlikte yaşama mesajı vermek istediklerini söyledi. Şehirlerinin kötü tanıtıldığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
“Yaşayan bilir, burada da biz yaşıyoruz. Biz burada doğduk, burada yaşamak istiyoruz. Almanlar bizimle yaşamaktan çok memnun. Spor kulübümüze gelen çok sayıda Alman var. Bu filmle ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı sesimizi duyurmaya çalışacağız.”
Yönetmen Ayşe Kalmaz ise gerçek halkın oynadığı bir filmle gerçekleri yansıttıklarını söyledi. Kalmaz, “Çekilen film, halkın sesini duyuracak bir çalışma. Buradaki insanları ön plana çıkaracak bir çalışma olsun istedik. Güzel bir proje oldu. Filmde çoğunluk olarak Türkiye kökenli gençler oynadı. Bunların yanı sıra Alman ve Arap gençleri de rol aldı. Almanya’nın geleceğini temsil eden ve birçok kültürden olan gençler” dedi.
‘DİYALOG YOKSA IRKÇILAR VAR’
Yeni neslin bir öncesine göre daha aktif olduğunu ve kendisini ifade edebildiğini kbelirten Kalmaz, şunları söyledi: “Halkın kendi sesine ses verecek çalışmaların çoğalmasını istiyoruz. Kültürler arası iletişime katkısı olursa, çok güzel olur diye düşünüyorum. Bu filmin ırkçılık konusuna da pozitif bir katkısı olabilir. Irkçılık, insanların arasında diyalog olmamasından kaynaklanıyor. Yaptığımız filmle ya da yaptığımız her türlü sanatsal çalışmayla bu diyaloğu sağlayabiliyorsak, ırkçılık da azalır diye düşünüyorum. İnsanlar, tanımadıklarını ötekileştirir. Biz bu çalışmayla insanları birbirine yaklaştırabilirsek ırkçılığa daha az yer kalır.”
Filmin Alman televizyon kanallarında ve çeşitli video platformlarında yayınlanacağı ifade edildi.