Almanya’da ilaç sorunu büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da ilaç sorunu büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2022 11:25

Almanya’da korona salgınıyla başlayan tedarik zincirindeki aksaklıkların neden olduğu ilaç sıkıntısı devam ediyor.

Haberin Devamı

FEDERAL İlaç ve Tıbbi Cihaz Enstitüsü’nün (BfArM) veri tabanında tedarik sıkıntısı yaşanan 299 ilaç listelendi. Bazı eczanelerde hemen hemen her iki ilaç reçetesinden birinin sipariş edilmek zorunda olduğu ve uzun bekleme süresi olduğu kaydedildi. Almanya’da satılan ilaçların yüzde 80’inin jenerik olarak adlandırılan orijinaline uygun bir preparatın ucuz kopyaları olduğu kaydedildi. Orijinal olmayıp reçetesine uygun üretilen antibiyotiklerin Almanya’daki pazar payının yüzde 100 olduğu belirtildi. Maliyet nedeniyle bunların çoğunlukla Hindistan veya Çin’de üretildiği belirtildi. Almanya 2021 yılında sadece Çin’den 2.93 milyar Euro değerinde tıbbi ve eczai ürün ithal etti. Korona nedeniyle Çin’de fabrikaların kapanması durumunda ilaç tedarikinin durma noktasına geleceği belirtildi. Avrupa’da maliyet nedeniyle uzun yıllardır ilaç üretiminin azaldığı kaydedildi.
Avrupa’daki ateş düşürücü üreten iki ana üreticiden birinin fiyat baskısı nedeniyle yaz aylarında üretimden çekildiği açıkladı.
Federal İlaç ve Tıbbi Cihaz Enstitüsü (BfArM) veri tabanında hali hazırda bir arz eksikliği bildirimi bulunan ilaçlar şunlar:
Antibiyotikler
Diyabet ilaçları
Kanser ilaçları
Immunosupresanlar (Bağışıklık güçlendirici)
Tansiyon düşürücü ilaçlar
Ağrı kesiciler

 

 

BAKMADAN GEÇME!