Almanya'da 'Göçün 50. yılı' konseri

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Göçün 50. yılı konseri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 21:34

Berlin Türk Klasik Müziği Derneği'nin 'Almanya'ya Türk işçi göçünün 50. Yılı' nedeniyle başkentte muhteşem bir konser düzenledi.

Haberin Devamı


RBB Salonları'nda düzenlenen ve iki bölümden oluşan üç saatlik konsere Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, Selim Güler ve Emrullah Şengüller'den oluşan İstanbul Sazendeleri ayrı bir renk katarken, konuk sanatçı Elif Güreşçi-Çiftçioğlu Berlinli sanatseverleri mest etti.

ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK ÖNEMLİ
Berlin Türk Klasik Müziği Derneği Başkanı Remzi Altıok, Almanya'daki çok kültürlülüğün önemine dikkat çekerken, çok dilli ve kültürlü olmanın zenginlik olduğunu ve bundan gurur duyduğunu söyledi. Altıok, “Ben bu akşam yalnız Almanca konuşmaya karar vermiştim, fakat son anda fikrimi değiştirdim. Zira aklıma, aslında iki veya çok dilli olmanın ne kadar büyük bir zenginlik olduğu ve bunun vurgulanması gerektiği geldi. Bu zenginliğin tadına varmak istiyorum" dedi.

SANATÇILAR MEST ETTİ
Berlin Senatosu Göç ve Uyum Sorumlusu Günter Piening, Almanya'ya 1961'de gelen, koroda çalışma yapan Özcan Erkan ve Memduh Akı'yı Almanya'ya 50 yıllık hizmetlerinden ötürü kutladı. Selda İşlek'in Türkçe ve Almanca iki dilde sunduğu konserin ilk bölümünde hüzzam makamından parçalar okuyan koronun ardından sahne alan İstanbul Sazendeleri grubundan Selim Güler, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan ve Emrullah Şengüller'in Karadeniz yöresinden sunduğu enstrümantal parçalarla konsere iyice ısınan konuklar, gecenin ikinci bölümünde Berlin'e ilk kez gelen Elif Güreşçi-Çiftçioğlu güzel eserleriyle mest oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!