Almanya’da gıda kıtlığı tehlikesi!

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da gıda kıtlığı tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 12:55

Alman Gıda Endüstrisi Birliği’nden ciddi bir gıda kıtlığı uyarısı geldi. Savaş nedeniyle hammadde ve buna bağlı olarak da gıda fiyatlarının artış gösterdiği belirtilirken, bunun ötesinde ciddi bir gıda sorununun oluşma tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

GIDA Endüstrisi, Tarım Bakanı Cem Özdemir’den aktif politika yapmalarını beklediklerini söyledi. Alman Gıda Endüstrisi Birliği Başkanı Christian von Boetticher, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Bir noktada, artık gıdamız için hammaddelerin dünya pazarındaki maliyeti değil, yine de herhangi bir hammadde alıp alamayacağımız meselesi olacak” dedi.

YEŞİLLER PROGRAMINDAN AKTİF KRİZ YÖNETİMİNE...
Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir’e seslenen Boetticher, “Sonunda Yeşiller programından aktif kriz yönetimine geçmeli. Artan gıda fiyatları ve buna ilaveten dünya çapında 50 milyon açlık çeken insan göz önünde bulundurulduğunda, Alman çiftçilerin ekilen arazinin yalnızca yüzde 20’sini organik olarak yetiştirmeleri ve hatta yüzde 10’unu ekolojik nadas arazisi olarak ayırmaları gerektiğini kimseye açıklayamazsınız” dedi.

Haberin Devamı

SÜT ÜRÜNLERİNDE YÜZDE 20 ARTIŞ BEKLENİYOR
Süt ve un ürünlerinin Almanya’da gelecek haftalarda yeniden pahalanmasa bekleniyor. Süt ürünlerinde yüzde 20, ekmek ve benzeri un ürünlerinde ise artışın yüzde 30 olabileceği açıklandı. Öte yandan Protestan Yardım Kuruluşu Diakonie Deutschland, Almanya’da yardıma muhtaç fakirlerin tahmin edilenden daha fazla olacağını belirterek, karar verici konumunda siyasetçilerin tedbir almalarını istedi. Yardım kuruluşu yöneticisi Maria Löheide, şimdiden sosyal yardım amacıyla başvuranların sayısının artmaya başladığını belirtti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!