Almanya'da çok önemli değişiklikler

Güncelleme Tarihi:

Almanyada çok önemli değişiklikler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 11:16

Almanya’da 1 Temmuz’dan itibaren önemli değişiklikler yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Almanya'da emekliye zam, erken emeklilik, telefon görüşmelerinin ucuzlaması gibi sevindirici değişikliklerin yanı sıra, araçlarda güvenlik yeleğinin zorunlu hale gelmesi gibi sorumlulukları artıran yenilikler de hayata geçti. İşte bugünden itibaren geçerli olan değişiklikler:

ARAÇLARDA GÜVENLİK YELEĞİ
Bugüne kadar sadece ticari araçlarda geçerli olan güvenlik yeleği uygulaması, artık Almanya’da kayıtlı tüm araçlar için zorunlu hale geldi. Kırmızı, sarı ya da portakal renginde bir güvenlik yeleğini herhangi bir kaza veya arıza durumunda hemen ulaşabileceği yerde muhafaza etmeyenler, 15 Euro para cezası ödeyecek.

CEP TELEFONLARI UCUZLADI
Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde cep telefonu görüşmeleri ucuzladı. Telefon görüşmeleri için 24 Cent olan görüşme ücreti 19 Cent’e düşerken, gelen görüşmeler içinse

Almanyada çok önemli değişiklikler
artık 7 Cent yerine 5 Cent ödenecek. Kısa mesaj ücreti de 8 Cent’ten 6 Cent’e geriledi.

Haberin Devamı

KİŞİSEL İFLAS 3 YILA İNDİ
Borçlarını ödeyemediği için kişisel iflas verenlerin af edilme süresi 6 yıldan 3 yıla indirildi. Üç yıl içerisinde borçlarının yüzde 35’ini ödeyenler, 6 yıl yerine 3 yılın sonunda borçlarından kurtulacak.

MALULEN EMEKLİLİK
Sağlık sorunları nedeniyle kısmen ya da tamamen çalışamaz durumda olanlara ödenen malulen emeklilik parası 40 Euro arttı. Bu kişilerin emeklilik kasasına çalışıyormuş gibi eski aylıkları üzerinden yapılan pirim ödemeleri de uzatıldı. Pirim ödemel

Almanyada çok önemli değişiklikler
eri 60 yaştan 62 yaşa kadar genişletildi.

ANNELERE EMEKLİLİK
1992 yılından önce çocuk sahibi olan annelerin çocuklarını yetiştirme süreleri, emeklilik sürelerine eklenecek. Her çocuk için emekli anneler Batı'da 28, Doğu'da ise 26 Euro daha fazla emekli maaşı alacak. Yüzde 100 artırılan uygulamadan 9,5 milyon kadın yararlanacak.

Haberin Devamı

63 YAŞINDA KESİNTİSİZ EMEKLİLİK
Getirilen değişiklikle birlikte 45 yıl çalışmış bir kişi, maaşında herhangi bir kesinti olmaksızın 63 yaşında emekli olabilecek. 45 yıllık sigortalı olma süresine işsizlik süreleri, çocuk yetiştirme süreleri, bakıma muhtaç aile bireylerine bakılan süreler de dahil edildi.

EMEKLİYE ZAM
Yaklaşık 20,5 milyon emekliye 1 Temmuz’dan itibaren Batı eyaletlerinde 1.67, Doğu'da ise 2.53 düzeyinde zam yapıldı. Zamla birlikte ortalama 800 Euro emekli maaşı alan bir kişi doğuda 20,27 Euro, batıda ise 13,36 Euro daha fazla alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!