Almanya'da 50 Yıl Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada 50 Yıl Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 12:46

ALMANYA'da Achern Türk Okul Aile Birliği'nin hazırladığı 'Almanya'da 50 Yıl Fotoğraf Sergisi' önceki gün Achern Stadthalle salonunda açıldı.

Haberin Devamı

Cumartesi günene kadar açık kalacak fotoğraf sergisinin açılış kokteyline Achern Belediye Başkanı Klaus Muttach, Ortenau bölgesinde görev yapan Türk öğretmenleriyle beraber 100'e misafir hazır bulundu.

Yaklaşık 100 civarındaki fotoğraflarda Türklerin Türkiye ve Almanya'daki yaşamları sergilenip, hayat öyküleri anlatıldı. Achern'e 1971'de gelen Mehmet Bal ve 1973'te gelen Ayşe Yaman, iki ülke arasında yaşadıkları hikayeleri anlattı.

Davetin sunuculuğunu yapan Türk Okul Aile Birlik Başkanı Mine Özlü, Naciye Çelik ve Achern - Renchen Türkçe öğretmeni Sermin Sevimlican Türklerin nasıl ve hangi şartlarda Almanya'ya geldikleri hakkında bilgi verdi.

Sinevizyon gösteriminde bir bavula umutlarını, hayallerini, geleceklerini sığdıran Almanya'yı ikinci vatan Türkiye'yi sıla edinen Türklerin Almanya serüveni dile getirildi. Sinevizyonu izleyenler göz yaşlarına hakim olamadı, duygusal anlar yaşandı.

Ortenau bölgesi koordinatör öğretmeni Cuma Nacar, Alman misafirlere Türkler'in uyum içinde ikinci vatanlarını sevdiklerini söyledi.

Achern Belediye Başkanı Klaus Muttach ise "Kentte yaşayan Türk toplumundan çok memnunum. Türk toplumu Almanya'ya zenginlik kattı. Fotoğraf sergisi ve sinevizyon gösterimi beni de duygulandırdı. Gurbetin kolay olmadığını bilenlerdenim. Sizleri çok iyi anlıyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!