Almanya’da 49 Euro’luk bilet başladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da 49 Euro’luk bilet başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 10:09

Almanya’da geçen yaz geçici süreliğine uygulanan ve büyük ilgi gören aylık 9 Euro’luk biletin yerine hayata geçirilen 49 Euro’luk toplu taşıma kartı uygulaması, 1 Mayıs Pazartesi gününden itibaren satışa sunuldu. DW Türkçe’nin haberine göre bilet, ülke çapında tren, metro, tramvay, otobüs ve bölgesel tren gibi toplu taşıma araçlarında bir ay boyunca sınırsız ulaşım imkânı sunuyor. Şehirlerarası hızlı trenlerde geçmiyor.

Haberin Devamı

‘ALMANYA Bileti’ adı verilen uygulama, federal hükümet, eyalet yönetimleri ve ulaşım şirketlerinin ortak girişimi ile hayata geçirildi. ‘Almanya Bileti’ ile iklimin korunmasına destek verilmesi için insanların otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik edilmesi hedefleniyor. Alman Ulaştırma Şirketleri Birliği’nin (VDV) tahminlerine göre, bileti şimdiye kadar 3 milyondan fazla kişi satın aldı. VDV, bu kişilerden 750 bininin daha önce toplu taşıma kartı kullanmadığını belirtti. Berlin’de sadece kent içini kapsayan aylık abonman 91 Euro iken, Almanya biletinin 49 Euro’ya satılması ile toplu taşımayı kullananların sayısının artacağı düşünülüyor. VDV, Almanya genelinde toplu taşımada yaklaşık 11 milyon sabit müşteriye ek olarak 6 milyona kadar yeni müşteri kazanılabileceği tahmininde bulunuyor.

Almanya’da 49 Euro’luk bilet başladı
‘İYİ YOLCULUKLAR’
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Almanya bileti ile iyi yolculuklar’ dileyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz da bu modernleşme projesine ilginin büyük olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Scholz, “Bu iklim hedeflerimize ulaşmakta bize yardımcı olacak, toplu taşıma kullanmayı cazip hale getirecek, basit ve uygun fiyatlı bir hizmet” dedi.
49 Euro’luk aylık toplu taşıma bileti, Alman demiryolları işletmesi Deutsche Bahn’ın sayfasının yanı sıra Almanya biletinin internet sayfasından, akıllı telefon uygulamasından ve tren bileti satılan yerlerden alınabiliyor. Aylık abonman, başka bir kişiye devredilemiyor. Geçen yaz üç ay için uygulamaya konan 9 Euro’luk biletten farklı olarak 49 Euro’luk abonmanın sürekli olması planlanıyor. Ukrayna savaşının ardından artan enerji fiyatları ve Almanya’da enflasyonun yükselmesi nedeniyle uygulanan 9 Euro’luk toplu taşıma bileti üç ay içinde 52 milyon adet satılmıştı.
Almanya’da 49 Euro’luk bilet başladı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!