Almanya’yla Türkiye arasında futbolcu savaşı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’yla Türkiye arasında futbolcu savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 13:47

Alman Futbol Federasyonu, Mesut Özil’le yakalanan başarı üzerine Alman birinci liginde top koşturan Türk kökenli oyuncuların peşine düştü. Türk kökenli oyuncular için Alman Futbol Federasyonu’yla Türk Futbol Federasyonu arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor.

Haberin Devamı

DÜNYA Kupası'nda Mesut Özil’in Alman Milli Takımı’na kazanılmasının başarısını yaşayan Alman Futbol Federasyonu şimdi öteki Türk kökenli oyuncuların peşine düştü. Mesut Özil’den sonra Alman birinci lig takımlarında oynayan Türk kökenli oyuncuları kazanmak için Türk ve Alman Futbol Federasyonları arasında kıyasıya bir düello yaşandığı belirtildi. Türk Futbol Federasyonu’nun Nürnberg’te oynayan ve geleceğin en büyük yetenekleri arasında görülen İlkay Gündoğan’la görüşmesi üzerine Alman genç Milli Takım Teknik Direktörü de Gündoğan’ın peşine düştü. Alman Genç Milli Takım Teknik Direktörü Rainer Adrion geçtiğimiz hafta Federal lig kampını ziyaret ederek, Gündoğan’la gizlice görüştü. Alman “Süddeutsche Zeitung” gazetesi, teknik direktör Adrion’un Gündoğan’a yeteneğinin üst düzeyde konuşulduğunu, kendisini gelecek hafta Dünya Şampiyonası elemeleri için İzlanda’ya gidecek olan Genç Milli Takım’da görmeyi arzu ettiğini söyledi.

Paylaşılamıyor

“Süddeutsche Zeitung”, Gündoğan’ın Özil gibi Türk ve Alman milli takımları arasında paylaşılamadığını yazdı. Daha önce de Türk Milli takımı yardımcı antrenörü Oğuz Çetin’in Gündoğan’la görüştüğü, bunu duyan Alman genç milli takımının harekete geçtiği kaydedildi. 19 yaşındaki genç yetenek Gündoğan’a ayrıca Alman 1. liginden Leverkusen ve Hoffenheim takımlarının çok yüksek teklif getirdiği bildirildi.

Alman Futbol Federasyonu yetkilisi Matthias Sammer, “İlkay için çok teklif yağdığını biliyoruz” dedi. Sammer’in İlkay Gündoğan’ı Türkiye’ye kaptırmamak için çok dikkatli davrandığı kaydedildi. Türk Futbol Fetderasyonu’nun İlkay Gündoğan’la birlikte Bayern Münih’li Mehmet Ekici ve Köln takımında oynayan Taner Yalçın’la da görüştüğü haberleri üzerine Alman Futbol Federasyonu bu üç oyuncuyu yakın takibe aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!