‘Almanya yanınızda’

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya yanınızda’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2023 17:44

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hamas’ın İsrail’de giriştiği saldırıları kınarken, “Almanya yanınızda” görüşünü de yineledi. Bugün öğleden sonra kameraların karşısına geçerek bir açıklamada bulunan Scholz, ABD Başkanı Jo Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtirken, durumun tedirgin edici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TARAFLARI sağduyulu davranmaya çağıran Olaf Scholz, Almanya’nın başkenti Berlin’de Hamas yandaşlarının sokaklara çıkarak kutlama yapmalarını da kınadı. Scholz, “Berlin sokaklarında yaşamlarını kaybedenler için kutlamalar yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Alman Cumhurbaşkanlığı köşkü Bellevue Sarayı’nın, Federal Meclis’in ve Başbakanlığın önüne İsrail bayrakları asıldığını ve tarihi Brandenburg Kapısı’ın dün akşam Davut Yıldızlı İsrail bayrağının koyu ve açık mavi, beyaz renklerle ışıklandırıldığını hatırlatırken, “Bu bizim İsrail’in yanında olduğumuzun ifadesidir” dedi.

BRANDENBURG KAPISI ÖNÜNDE PROTESTO
Öte yandan bugün öğleden sonra başkent Berlin’de Brandenburg Kapısı önünde Hamas’ın İsrail’de giriştiği saldırılar protesto edildi. Berlin-Brandenburg Alman İsrail Cemiyeti’nin öncülüğünde düzenlenen gösteriye 3 binden fazla kişi katıldı. Sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) dışındaki tüm partilerden politikacılar da gösteriye katıldı. CDU’lu Berlin Eyalet Başbakanı yaptığı kısa konuşmasında, kentte İsrail’e ait kurum ve kuruluşların çevresinde güvenliğin artırıldığını belirtirken, “İsrail düşmanlığına, Yahudilere kine ve anti semitizme bizim sokaklarımızda yer yok” dedi.

Haberin Devamı

SENATÖR YUHALANDI
Yeşillerli eski Senatör Bettina Jarasch konuşma yapmak için kürsüye çıktığında, bazı göstericiler tarafından yuhalandı. Yeşiller’in İsrail düşmanı cami derneklerini desteklediğini ileri sürerek Jarasch’ın konuşmasını engellemek isteyen göstericilere organizatörler müdahale etti. Bunun üzerine kısa bir konuşma yapan Bettina Jarasch da diğer konuşmacılar gibi Hamas’ın saldırılarını kınarken, Berlin’de barış içinde yaşamın dinamitlenmesine izin verilmeyeceğinin de altını çizdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!