Almanya’ya güveniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya güveniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 09:21

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Köln ve Düsseldorf’da temaslarda bulundu. Köln’de UETD genel merkezinde spor dernekleri yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Kılıç, 2004’de bombalanan Keup Caddesi’ni de gezdikten sonra birinci gençlik buluşmasına katıldı.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Almanya temasları kapsamında Köln’de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Merkezi’nde spor dernekleri temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Spor derneklerinin sorun ve önerilerini dinleyen Kılıç, başarılı sporculara tüm imkanların sağlanacağını belirterek, artık ‘torpil’ ya da ‘kayırma’ döneminin sona erdiğini söyledi. Spor alanında da sivil toplum örgütlerine daha etkili olma çağrısı yapan Kılıç, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini kaydetti.

AYRIMCILIK OLMASIN

Bakan Kılıç, Başkonsolos Mustafa Kemal Basa ve UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik’le birlikte 9 Haziran 2004’te terör örgütü NSU’nun çivili bombayla saldırdığı Köln’deki Keup Caddesi’ne de giderek esnaf ziyareti yaptı.

Bombanın önünde patladığı Özcan Kuaför’ün sahibi Özcan Yıldırım’la sohbet eden Kılıç, şunları söyledi: “Almanya’daki Türk vatandaşlarımızın güvenliği, Alman Hükümeti açısından kendi vatandaşlarının güvenliğiyle eşdeğer. Hiçbir ayrımcılık olmaksızın, hukukun gerekleri neyse yerine getirileceğine inanmak istiyoruz. Acı hadiseler yaşandı. Yargı geçmişte yaşanan acı hadiselerin üstüne kararlılıkla gitmeli ki, önümüzdeki dönemde benzer acılar yaşanmasın. Bu noktada herkese düşen görevler var. Bu da öncelikle Alman makamları ve mahkemelerine düşüyor.”

SALON DOLMADI

Köln’deki temaslarını tamamlayan Kılıç, Düsseldorf’a geçerek UETD tarafından düzenlenen 1. Gençlik Buluşması’na katıldı. Düsseldorf Congress Zentrum’a gelen Bakan Kılıç’ı, Düsseldorf Başkonsolosu adına muavin konsolos Emrah Kurt karşıladı. Salona geçmeden önce Murat Didin’in çalıştırdığı Düsseldorf Basket takımıyla da bir araya gelen Bakan, sporculara başarılar diledi.

Gençlik Buluşması’nda kalabalık katılımın olmaması dikkatleri çekti. Konuşmasına gecikmeli başlayan Kılıç, salondaki 100 gence şöyle seslendi: “Gecikmemizin nedeni salonun dolmaması. Aslında gençlik buluşması olacaktı, ama çoğumuz orta yaş üzeriyiz. Almanya veya Avrupa’ya ne zaman gelmiş olursanız olun, kaçıncı kuşak olursanız olun, dilinizi, inancınızı, kültürünüzü, değerlerinizi yitirmeyin. Değerlerinize sahip çıkarken de bir Alman ya da bir Avrupa üniversitesinde en iyisi olmaya gayret edin.”
Tuncay YILDIRIM- Adnan AKYÜZ- Fatih ÖZBEK / DÜSSELDORF- KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!