"Almanya vatanım"

Güncelleme Tarihi:

Almanya vatanım
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 15:58

Almanya’nın etkili gazetelerinden Bild, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğluile Berlin’i gezdi. Uzun saçları ve küpesiyle Karslıoğlu’nu müzisyene benzeten gazeteninsorusu üzerine Karslıoğlu, Almanya’nın kendisi için vatan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın en çok satan gazetesi Bild, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ile birlikte Berlin’i gezerek söyleşi yaptı. Büyükelçi ile özel zevklerinden tutkusuna kadar bir çok konuda konuşan Bild muhabirleri, habere neredeyse tam sayfa ayırdı. Büyükelçi Karslıoğlu gezi sırasında sorulan bir soru üzerine Almanya’da vatan özlemi çekmediğini belirterek “Almanya benim için vatan” dedi.

Türk mahallesini gezdi

Büyükelçi Karslıoğlu’nun Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg’de çekilen fotoğraflarına yer veren gazete, Karslıoğlu’nun fotoğraf tutkusunu da yazdı. Büyükelçiyi uzun saçları ve küpesiyle bir müzisyene benzeten Bild, Karslıoğlu’nun Almanya’ya atanan Türk Büyükelçileri arasında akıcı Almanca konuşan ilk diplomat olduğunu vurguladı. Karslıoğlu’nu Kreuzberg’de fotoğraf çekerken de görüntüleyen gazete, Karslıoğlu’nun çocukluğundan beri sevdiği küçük figürleri ve Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un beraber çekilmiş resimlerini hala masasının üzerinde tuttuğuna dikkat çekti.

Çocukluğu Almanya’da geçti

Gazeteye konuşan Karslıoğlu, çocukluğunun geçtiği Almanya ile şimdiki Almanya’yı birbiriyle karşılaştırırken “Eskiden neonaziler ve ırkçı saldırılar yoktu. Kendimi kucaklanmış hissediyordum” dedi. Almanya’nın vatandaşlık yasasını da eleştiren Büyükelçi “İnsanlar birinden birini seçmeye zorlanmamalı ve milliyet ayrımı yapılmamalı. Bir millete mensup olanlar hem Alman vatandaşı olup hem kendi vatandaşlığını koruyabilirken başka bir millete bu çok görülebiliyor. Alman vatandaşlık yasası ile ilgili Almanya yeniden düşünmeli” dedi.

Berlin’deki Türk rakamları

Gazete haberinde, Berlin’deki Türklerle ilgili rakamlara da yer verdi. 1961 yılında Türk işçi göçünün 225 işçi ile başladığını yazan gazete, işçi göçünün 1973 yılına kadar sürdüğünü hatırlattı. Berlin’de 176 bin Türk kökenlinin yaşadığını da yazan gazete, bunların 73 bin 786’sının Alman vatandaşlığına geçtiğini kaydetti. Berlin’de 6 bin 500 Türk girişimcinin bulunduğunu belirten gazete, Türklerin en çok Mitte, Neuköln ve Kreuzberg ilçelerinde yaşadığına dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!