Almanya sınır dışında kararlı

Güncelleme Tarihi:

Almanya sınır dışında kararlı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2023 13:34

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin iltica başvuruları kabul edilmeyen sığınmacılar ile suç işleyen yabancıların daha çabuk sınır dışı edilmelerini planladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BILD gazetesi, çarşamba günü Başbakan Olaf Scholz ile eyalet başbakanlarının yapacakları ‘Sığınmacı Zirvesi’nde görüşülmek üzere, Başbakanlığın ‘çabuk sınır dışı edilmeyi’ içeren bir ‘öneriler paketi’ hazırlandığına yer verdi. Başvuruları kabul edilmediği halde birçok sığınmacının ülkelerine geri gönderilmesinde sıkıntılar yaşandığına dikkat çekilen pakette, sınır dışı edilmek üzere gözaltı süresinin 10 günden 28 güne çıkarılmasının yer aldığı da belirtildi. Aynı zamanda, yabancılar daireleri ile polis arasında iş birliğinin artırılması, Alman yetkililerin sığınmacı yurtlarına ve haklarında sınır dışı kararı verilenlerin odalarına girme imkânı verilmesi de öneriler arasında. Öte yandan sınır dışı edilme kararı verilenler için ülkenin çeşitli kesimlerinde ‘merkezi bekleme yerleri’ oluşturulması da öngörüldü.
Almanya’da 2022 yılında 244 bin 132 kişinin sığınma başvurusunda bulunduğu belirtilirken, bu rakamın bu yılın ilk 3 ayında 87 bin 777’ye ulaştığına dikkat çekildi. Sığınma başvurusunda bulunanların büyük bir bölümünün Suriye, Afganistan ve Türkiye’den geldiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!