Almanya pazarına açılma şansı

Güncelleme Tarihi:

Almanya pazarına açılma şansı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 15:14

NRW-TDU Türkiye'deki işadamlarının Almanya pazarına açılmalarına yardım amacıyla kurulan Trade Forum Cologne'yi tanıttı. Tanıtım toplantısında Türk işadamlarına uygulanan vize eleştirildi.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Türk-Alman İşverenler Derneği (TDU) Türkiye'deki işadamlarının Almanya pazarına açılmalarına yardım amacıyla kurulan Trade Forum Cologne'yi tanıttı. NRW-TDU Başkanı Frank Perez, Türk işadamlarına Almanya pazarına açılmaları çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Trade Forum Cologne Almanya pazarına açılmayı düşünen Türk şirketlerinin başvurabilecekleri ilk adrestir. Forum üzerinden bu pazar hakkında her türlü bilgiyi edinme şansları var. Bize başvuran şirketlere büro, konferans salonları ve sekreterlik hizmeti sunmaktayız. Ayrıca hukuki ve finansal konularda Türkçe hizmet veriyoruz. Köln kara, hava ve deniz ulaşımlarıyla Avrupa'nın diğer bölgeleri ile rekabet imkanına sahip, yatırıma uygun bir kenttir.”


Riskli maddi yükten kurtarıyoruz
Trade Forum Cologne'nin NRW-TDU tarafından, Köln Belediyesi Yatırım-Teşvik Dairesi'nin desteği ile 2008 yılında kurulduğunu hatırlatan NRW-TDU Başkan Yardımcısı işadamı Sezai Tatlı ise, “Sunduğumuz hizmetlerden farklı sektörlerden bir çok Türk şirketi halen faydalanmaktadır. Ortak motivasyonları Avrupa gibi geniş ve zengin bir pazarda pay sahibi olmak. Bunun için Forumumuz üzeriden varlıklarının ilk temellerini atmışlardır. Böylece ağır ve riskli maddi bir yük altına girmeden ileriye dönük yatırım hazırlıklarını yapabilmektedirler. İşadamları bize www.tradeforumcologne.de adresinden ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Vize uygulaması haksız
Tanıtım toplantısında Türk işadamlarına Almanya'nın vize uygulaması da gündeme geldi. NRW-TDU Başkanı Frank Perez, “Şahsi isteğim bir an önce Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olması. Böylece bu sorun ortadan kalkacaktır. Vize sorununu kaldırmak bizim elimizde değil. Biz siyasi bir kurum değiliz. Ama siyasileri bu yönde olumlu adım atmaları için etki altına almaya çalışacağız.” Toplantıya Köln Belediyesi Yatırım-Teşvik Dairesi adına katılan Michael Josipovic, “Biz belediye olarak Köln'e yatırım yapacak işadamlarına her türlü kolaylığın sağlanması için çaba harcıyoruz. Almanya'nın göç politikasının çok doştça olduğunu söyleyemem. Öte yandan Türk işadamlarının Almanya'ya vize almanın zor olduğu yönünde önyargıları olduğu da bir gerçek” yorumunu yaptı. Başkan Yardımcısı Sezai Tatlı ise vize sorunu hakkında şöyle konuştu: “Son derece haksız ve hukuka aykırı bir uygulama. Serbest dolaşım sadece Türk işadamların değil tüm Türk vatandaşlarının hakkı olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!