Almanya olarak daha çok yardım yapmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Almanya olarak daha çok yardım yapmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2023 11:33

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hannover Başkonsolosluğu koordinasyonunda oluşturulan Deprem Kriz Yönetimi Masası’nda çalışanları ziyaret etti. Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Muavin Konsolos Fatih Gül ve kriz yönetiminden Mehmet Zengin’in karşıladığı Wulff, yardım merkezinde çalışan ve genellikle gençlerden oluşan gönüllülere yönelik kısa bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE merkezli depremin, şiddeti ve kapsadığı alan itibariyle görülmemiş derecede büyük olduğunu belirten Wulff, şunları söyledi: “Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Biraz da rahatsız olmama rağmen sizleri ziyaret etmek istedim. Burada çok güzel bir organizasyon olduğunu görünce de mutlu oldum. Sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Elbette ki, bu görülmemiş bir felaket. Bu felaket büyük bir dayanışmayla aşılabilir. Görüyorum ki, güzel yardımlar oluyor, olmaya da devam edecektir. Büyük kayıpların bir ölçüde giderilmesi, yaraların sarılabilmesi için hepimizin, eyalet ve federal hükümeti de daha çok yardım yapmalıdır. Ben de yardım kampanyası için açılan hesabın takipçisi olacağım. TGN’in bütün kesimleri bir araya getirmesi de güzel. Çok memnun oldum.”

Haberin Devamı

Almanya olarak daha çok yardım yapmalıyız

‘HEMEN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK’
Wulff’un, deprem yardım merkezini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkonsolos Gül Özge Kaya ise şöyle konuştu: “Çok büyük bir coğrafyada ve büyük şiddette meydana gelen asrın felaketinin yaralarının sarılması için Hannover’deki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte deprem günü hemen çalışmalara başladık. Koordinasyonunu yaptığımız bu merkezde birçok gönüllü gencin çalışmasını görmekten ben de büyük memnunluk duydum. Alman dostlarımız, eyalet hükümetleri ve federal hükümet yardımlar yapıyor. Burada da belediyemizden, eyalet hükümetimizden ve iş insanlarından destek görüyoruz. Bu vesileyle de kendilerine teşekkür ederim.”

Almanya olarak daha çok yardım yapmalıyız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!