Almanya lider olarak çıktı

Güncelleme Tarihi:

Almanya lider olarak çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 11:55

G Grubu'nun son maçında Amerika'yı 1-0 yenen Almanya, grubunda birinci olarak çıktı. Amerika ise yenilmesine rağmen ikinci oldu. Löw daha önceki iki maçta oynattığı ilk 11'de iki değişiklik yaptı. Khedira ve Götze'nin yerine Schweinsteiger ve Podolski'yi ilk 11'e aldı. Mesut Özil yine ilk 11'de oynadı.

Haberin Devamı

FİFA 2014 Dünya Kupası G Grubunda mücadele eden Almanya ile Amerika bir üst tura çıkmayı başardı. İki takımın dün akşam oynadığı maçı Almanya Müller'in attığı golle 1-0 kazandı. Yedi puana ulaşan Almanya gruptan birinci, Amerika ise 4 puanla ikinci olarak çıktı. Aynı grupta bulunan Portekiz Gana'yı 2-1 yendi. Ancak iki takım da şampiyonaya veda etti.

MESUT ÖZİL İLK 11'DE

Maçın oynandığı Refice kentinde maç öncesi ve devamında yağan sağanak yağmur zemini kayganlaştırdı. Bu da zaman zaman Almanya'nın top kontrolünü zorlaştırdı. Alman milli takımının taşıyan otobüsten maçtan bir saat önce stada geldi.

Mesut Özil ilk 11'de yer alırken, Löw daha önceki iki maçta oynattığı ilk 11'inde iki değişiklik yaptı. Khedira'yı ve Götze'yi yedeğe aldı. İkilinin yerine Schweinsteiger ve Podolski ile maça başladı. Almanya ataklarını ilk yarıda sağ kanattan geliştirdi. İlk tehlikeli atağı 9. dakikada yapan Panzerler, Höewedes altı pas içinde topa dokunamayınca net bir golden oldu.

MÜLLER YİNE ATTI

Almanya lider olarak çıktı

İkinci ciddi gol şansını ise 34. dakikada Mesut ile yakaladı. Mesut'un şutunu kaleci kurtardı. Podolski devrede soyunma odasında kaldı. Onun yerine Klose sahaya çıktı. Almanya, 54. dakikada Müller'in golüyle 1-0 öne geçti. Maçın 88. dakikasında Mesut Özil oyundan çıktı. Yerine Schürle girdi. Mesut sahayı alkışlarla terk etti. Maçın uzatma dakikalarının son saniyelerinde Amerika gole çok yaklaştı. Ancak Lahm'ın zamanında müdahalesi golü ve beraberlİği önledi. Maçı 1-0 kazanan Almanya, yoluna grup birincisi olarak devam etti. Maçtaki tek golü atan Müller, şampiyonadaki gol sayısını dörde çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!