Almanya Kupası sahibini arıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya Kupası sahibini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 13:51

Almanya Kupası sahibini bulacak. Almanya kupası için son iki yılın Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund ile sezonun ikincisi ve Bundesliga ile kupanın rekortmen galibi Bayern Münih 12 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda kıyasıya mücadele verecek. Dortmund formasını taşıyan İlkay Gündogan ilk kez kupa finali oynayacak.

Haberin Devamı

Almanya'da yılın dev maçı : Borussia Dortmund-Bayern Münih. Almanya kupası için son iki yılın Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund ile sezonun ikincisi ve Bundesliga ile kupanın rekortmen galibi Bayern Münih 12 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nıda kıyasıya mücadele verecek.

Almanya'da Bundesliga'nın sona erip şampiyonluğun belirlenmesinden sonra büyük bir heyecanla beklenen kupa finali kupa finalinin yıllardan beri oynandığı Berlin'de saat 20.00'de başlayacak. Final maçının biletleri haftalar öncesi kapış kapışa gitti. Dortmund ve Bayern Münih arasında bu yıl 69. kez oynanacak olan Almanya Kupa finalini izlemek isteyenlerin fazla olması nedeniyle maç biletlerinin karaborsaya düştüğü öğrenildi.

Maç Almanya 2. Televizyon kanalı ZDF ile SKY TV 'den canlı olarak yayınlanacak. Çok sayıda sporseverin ise Dortmund ve Münih kentlerinde kurulacak büyük ekranlardan toplu halde maç izleme fırsatı bulabilecekleri kaydedildi. Kupa finalini DFB hakemi olan Sebaldsbrück'den Peter Gagelmann yönetecek, yardımcılıklarını ise Matthias Anklam ile Sascha Thielert yapacak. 4. Hakem görevi ise Marco Fritz'e verildi.

Bayern Münih 15, Dortmund 2 kez kazandı

Sezonu ikinci sırada kapayan Bundesliga'nın açık ara rekortmen şampiyonu Bayern Münih kupada da rekortmen. Yıldızlar ordusu Bayern bu yıl 18. kez final oynayacak. İlkini 1956/57 sezonunda Fortuna Düsseldorf'u 1-0 yenip kazandığı Almanya Kupası'nı Bayern Münih 2007/2008 sezonunda Dortmund'u uzatmalarda Luca Toni'nin golüyle 2-1 yendi.

2010 yılında Hamit Altıntoplu kadrosuyla Werder Bremen'i 4-0 mağlup eden Bayern Münih 15 kez kupanın sahibi oldu. Dortmund ise beşinci kez final oynuyor. Daha önce dört kez oynadığı finalde iki kez kupayı kazanan Dortmund'un Teknik Direktörü Jürgen Klopp ilk kez Almanya Kupa finalinde antrenör olarak görev yapacak. Heynckess ise futbolcu olarak Mönchengladbach ile kupayı kazandı, antrenör olarak bir kez çıktığı finalde Borussia Mönchengladbach ile Bayern Münih karşısında kaybetti. 2008 yılında oynadıkları final maçında yer alan Bayern Münih'te Lahm, Schweinsteiger, Ribery, Dortmund'da ise Kehl, Blaszcykowski ve Kringe yine sahaya çıkacaklar.

64 takım katıldı

Almanya Kupası'na 18 Almanya 1. Lig ekibi ile 18 Almanya 2. Lig takımı yanında 28 amatör takım katıldı. Geçtiğimiz yıl ise Schalke-Duisburg'u yenerek ku galibi olmuştu. Alman milli kaleci Manuel Neuer'li Bayern Münih, Ribery, Robben, Schweinsteiger ve Gomez'li kadrosuyla maçın favorisi gibi gözüküyor. İlkay Gündoğan'ında forma giydiği Dortmund ise genç ve yetenekli futbolcuları Mario Götze ve Japon Kagawa ile Polonyalı yıldızları Lewandowski, Piszczek, Blaszcykowski ile sürpriz yapabilir. Aralarında oynadıkları son dört karşılaşmada Bayern Münih'i yenen Dortmund beşinci maçta da galip gelip rövanşı vaermek niyetinde değil. Almanya Kupası'ında rekor 17 kez final oynayan ve 15 kez kupayı kazanan Bayern Münih'te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!