Almanya’da transferin gözdesi Türkler

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da transferin gözdesi Türkler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2011 21:57

Bundesliga’da sezonun son beş haftasına girilirken takımların transfer çalışmaları da yoğunluk kazandı. Transfer dedikodularının en çok yoğunlaştığı dört isim Avrupalı Türklerimiz Nuri, İlkay, Serdar ve Ömer oldu. Ayrıca B. Münih ile sezon sonu anlaşması sona erecek olan Hamit Altıntop’un da ne yapacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Avrupa’da bir futbol sezonunun daha sonuna gelinirken bazı takımlar şampiyonluk bazıları ise ligde kalma mücadelesi veriyorlar. Ama ne olursa olsun herkes yeni sezon için şimdiden transfer çalışmalarına başladılar. Bundesliga’da bu sezon Türk asıllı futbolcular büyük aşama kaydetti. Doğal olarak ta transfer dedikodularında en çok onların isimleri geçiyor. Başta Dortmund’un kalbi, aklı denilen Nuri Şahin, Nürnberg’in genç yeteneği İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici, Stuttgart’ta zor bir sezon geçiren Serdar Taşçı ile Freiburg’ta yaşadığı kazaya, sakatlıklara rağmen hep ayağa kalkan Ömer Toprak için hem Almanya’dan hem de Avrupa’nın diğer kulüplerinden transfer haberleri spor basını meşgul ediyor.

NURİ NEREYE?
Dortmund’ta mükemmel bir sezon geçiren ve şampiyonluk ipini göğüslemesine beş maç kalan Nuri Şahin şu an da transferin en gözde isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Her gün adı Avrupa’nın bir başka kulübüyle anılan Nuri için son olarak Real Madrid ve İnter’in devrede olduğu belirtildi. Dortmund ile 2013 yılına kadar sözleşmesi olmasına rağmen 6 milyon Euro’ya serbest kalacak olan genç futbolcu için Avrupa’da bu parayı ödemeye hazır kulüp sayısı oldukça fazla gözüküyor. Şu an ki değeri 17.5 milyon Euro’yu bulan Nuri’nin aklı ise sevdiği kulüp Dortmund ile şampiyonluk kupasını kaldırmak. “Aklım sadece kalan maçlarda” diyen Nuri Şahin transferi sezon sonuna bıraktığını belirtirken ne o, ne de menajeri Fazeli transfer dedikodularını yalanlıyor. Daha düne kadar Real Madrid’te bir Türk futbolcusunun oynayacağını aklımıza bile getiremezken şimdi bu sayı ikiye bile çıkabilir. Bu arada

İLKAY NEREYE GİDECEK?
Bundesliga’da transferin bir başka en çok konuşulan ismi ise Nürnberg’in başarılı orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan oldu. Kulüp yönetimi daha bir sezon anlaşması bulunan İlkay’ı ellerinde tutamayacaklarını biliyorlar. Bu nedenle de 7 milyon Euro bonservis bedeline onu satabilirler. İlk olarak Hamburg ile adı geçen genç futbolcu için Dortmund’un da devrede olduğu biliniyor. Nuri’nin ayrılması durumunda yerine İlkay ile doldurabilecekler. Bu onun için de çok önemli bir transfer olacak. Çünkü Dortmund seneye şampiyonlar liginde mücadele edecek. Bu arada Bayern Münih’ye forma giyen milli futbolcumuz Hamit Altıntop’un da önümüzdeki sezondan itibaren serbest kalacak olması birçok takımın gözlerini bu oyuncuya çevirmesine sebep oldu. Hatta Türkiye’ye bile gelebilir.

Haberin Devamı

SERDAR, ÖMER VE MEHMET
İlk olarak milli takımımızda da forma giyen Mehmet Ekici’nin durumunu masaya yatıralım. Nürnberg’te kiralık olarak forma giyiyor. Sezon sonu Bayern Münih’e geri gelip gelmeyeceğine yeni antrenörleri Heyckes karar verecek. Ama orada orta sahada alternetif çok olduğu için kulüp onun bir sezon daha Nürnberg’te ya da başka bir takımda kiralık olarak kalmasından yana tavır koyuyor. Mehmet’e geri dönmenin akıllıca olmayacağını belirtirken Nürnberg ya da forma şansı bulabileceği bir başka kulüpte oynamaya sıcak bakıyor. Ama onu da isteyenin çok olduğunu biliyoruz. Stuttgart bu sezon çok zor günler yaşıyor. Özellikle savunması çok kötü gözüküyor. Serdar Taşçı’da o savunmanın oyuncularından biri. Ama kalitesini çoktan kanıtlamış bu futbolcu için başta Hamburg olmak üzere Juventus’un da transfer teklifi yapmaya hazırlandığı ya da yaptığı belirtiliyor. Serdar’da son dönemde pek mutlu gözükmediği Stuttgart’tan ayrılma fikrine sıcak bakıyor. Tek sorun 14 milyon Euro olan bonservis ücreti gözüküyor. Alman spor basınına göre Freiburg’un genç savunma oyuncusu Ömer Toprak’ın sezon sonu B. Leverkusen’e gitmesi kesinleşti. Sadece resmi açıklama bekleniyor. Fiyatta çok küçükte olsa pazarlıklar sürüyor. Ömer’in son iki sene de yaşadıklarını düşünürsek azmin önünde hiçbir şeyin duramayacağını görürüz. Yeteneği konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmadı. Alman U17 ile Avrupa Şampiyonluğu yaşadığı dönemde Almanya’nın gelecek vaat eden en önemli oyuncularının başında gösterildi. O zaman ne Mesut ne de Nuri’nin adı geçiyordu. Defanstaki çalışkanlığı ve hava toplarındaki başarısı onu sağlıklı kalırsa büyük bir geleceğin beklediğini gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!