Güncelleme Tarihi:
Tuğçe Albayrak'ın, günlük hayatta birçoklarının görmezden geldiği bir olay karşısında medeni cesaret gösterdiğini, örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Gauck, "Bu korkunç saldırı karşısında ben de sayısız vatandaşımız gibi sarsıldım, dehşete düştüm. Tuğçe büyük bir saygıyı ve takdiri hak etmiştir. Tuğçe her zaman bizim için örnek bir kişilik olacak" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Gauck, gösterdiği cesaretten dolayı Tuğçe'ye müteşekkir olduklarını belirtirken, tüm Almanya'nın Tuğçe'nin ailesinin acılarını paylaştığını kaydetti. Gauck, Tuğçe'ye "Almanya Liyakat Nişanı" verilmesi için imza kampanyasının başlatıldığı change.org internet sitesine yazdığı mesajda da bu talebin incelemeye alındığı bilgisini verdi.
26 Kasım tarihinde başlatılan imza kampanyasına 3 gün içinde destek verenlerin sayısı 100 bini aştı.
23. doğum gününde yaşama veda etti
Almanya'nın Offenbach kentindeki bir restoranda 15 Kasım'da bir grup Sırp genç ile iki Alman genç kız arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen Tuğçe Albayrak, Sırp kökenli Sanel M.'in saldırısıyla yere yığılmış ve beyin kanaması geçirmişti. Kaldırıldığı hastanede önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak, 23 yaşına girdiği cuma günü yaşam destek ünitesinden çıkartılmıştı.
Cuma günü hastanede aile adına açıklama yapan İsmail Erel, Tuğçe'nin organlarının bağışlandığını bildirmişti. Tuğçe'nin cenazesinin Almanya'da defnedileceğini ifade eden Erel, cenaze töreniyle ilgili henüz net bir planın olmadığını, ailenin bu konuda daha sonra açıklama yapacağını kaydetmişti.
Erel, Tuğçe'ye saldıran kişilerin en ağır cezaya çarptırılmasını isteyerek, olaya şahit olanlara polise başvurmaları çağrısı yapmıştı.