Almanya 32 yıllık birleşmeyi kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya 32 yıllık birleşmeyi kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 12:29

İki Almanya’nın birleşmesinin 32’nci yılı nedeniyle bu yıl resmi kutlamalar ‘2022-Birlikte Büyüyoruz’ sloganı altında Erfurt kentinde yapılacak.

Haberin Devamı

Almanya 32 yıllık birleşmeyi kutluyor
ERFURT Katedrali’ndeki ayinin ardından Erfurt Tiyatrosu’nda düzenlenecek ‘Alman Birliği Günü’ töreni, kutlamaların en önemli etkinlikleri olacak. Törene, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas da katılacak. Başbakan Olaf Scholz’un ise karantina nedeniyle katılamayacağı belirtildi. Etkinlikler kapsamında çocuk ve gençler için birçok aktivite gerçekleştirilecek. Etkinlikler ağırlıklı olarak Thüringen Çevre Bakanlığı’nın iklim pavyonunda düzenlenecek. Erfurt Petersberg’de ZDF televizyonu canlı yayın gerçekleştirecek ve özel bir program sunacak. Festival kapsamında şehirdeki küçük ve büyük sahnelerde ağırlıklı olarak bölgesel sanatçılar performanslar sahneleyecek.
Beş federal anayasal organ (Bundestag, Bundesrat, Cumhurbaşkanlığı, federal hükümet ve Federal Anayasa Mahkemesi) ‘Siyaseti Deneyimlemek’ temalı büyük bilgilendirme stantlarıyla temsil edilecek. 16 eyaletin temsilcilerinin yanı sıra bu eyaletlerin kültürel ve mutfak zenginlikleri de açılan stantlarla tanıtılacak. Bu yılki kutlamalar, 3 Ekim akşamı Domplatz’da düzenlenecek ‘3 Ekim-Almanya Şarkı Söylüyor ve Ses Veriyor’ final etkinliğiyle son bulacak.
Almanya 32 yıllık birleşmeyi kutluyor
RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ
Doğu ve Batı Almanya, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra, bundan 32 yıl önce yeniden birleşti. Birleşme Anlaşması 3 Ekim 1990’da yürürlüğe girdi ve eski Doğu Almanya, Federal Cumhuriyet’e katıldı. Birleşme günü resmi tatil ilan edildi. Böylece Almanya’nın bölünmüşlüğü 45 yıl sonra sona erdi. Birleşmeden sonra başkent, Bonn’dan Berlin’e taşındı.

BAKMADAN GEÇME!