Güncelleme Tarihi:
Türklerin yoğun olarak yaşadığı Weidengasse semtinde uzun yıllardır hizmet veren ve kebaplarıyla ünlü olan Öz Harran Doy Doy Restoranın ortaklarından Şakir Toprak, “Uzun zamandır yaşadığımız ve birçok değer kattığımız bu ülkede Almanların kahvaltı alışkanlıklarını da değiştirdik” dedi.
Almanların eskiden bir kahvaltı kültürü olmadığını, kahvaltı konusunda sadece bazı alışkanlıkları olduğunu dile getiren Şakir Toprak şunları söyledi:
“Almanlar sabahları genelde 'Brötchen' denilen küçük ekmek ve peynir yerler. Ama artık onların da kahvaltı kültürleri değişmeye başladı. Kahvaltıya artık daha çok önem veriyorlar ve bol çeşit istiyorlar. Bizde bu potansiyeli görerek her sabah 40-45 çeşitlik kahvaltı menüsü koyduk.”