Almanlar, yılın otomobillerini seçti

Güncelleme Tarihi:

Almanlar, yılın otomobillerini seçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2004 00:00

Almanya´nın önde gelen otomobil dergilerinden ``Auto Zeitung\'\' okurları, yılın otomobillerini seçtiler. Araçların modeline ve sınıfına göre yapılan değerlendirmelerde, Audi´nin otomobilleri üç kez birinci seçildi.

Haberin Devamı

Audi üç kez birinci

Orta sınıf olarak değerlendirilen kategoride Audi A4, oyların yüzde 23.2´sini alarak birinci seçilirken, üst sınıfta da Audi A6 rakiplerini geride bıraktı. Audi´nin en iyi ve en pahalı modeli olan A8 ise, lüks kategoride birinciliği elde etti.
A4, rakipleri olan BMW 3 serisi ile Mercedes´in C serisini geride bırakırken, bu kategoride ``En iyi yabancı araç\'\' ödülünü Skoda Octavia aldı. Skoda, Alfa 147 ve Volvo S 40 serisininin önünde birinci oldu.

Maybach´ı geride bıraktı

A6 da BMW´nin 5 ve Mercedes´in E serisinin önünde birinci seçildi. Üst sınıfta en iyi yabancı otomobil ise Peugeot 407 seçildi. Volvo S60´ın ikinci olduğu seçimde, Mazda´nın 6 serisi üçüncü oldu.
A8 ise, dünyanın en pahalı ve en lüks otomobillerinden biri sayılan Maybach´ın bile önünde yer aldı. A8, Mercedes CLS´nin ve Maybach´ın önünde birinci oldu.

``Golf sınıfı\'\' olarak değerlendirilen kompakt sınıfta ise BMW´nin yeni 1 serisi, Audi A3´ün önünde birinciliği elde etti. Bu kategoride Golf, üçüncü oldu.

Arazide BMW

Arazi tipi araçlarda BMW X5 birinci, VW Touareg 2. ve Porsche Cayenne 3. olurken, bu kategorideki yabancı araçlardan en çok oyu Volvo XC 90 aldı. En iyi spor aracı dalında ise Porsche 911 1., Mercedes SL ikinci seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!