Güncelleme Tarihi:
ALMANYA'nın Rheinland-Pfalz Eyaleti Ludwigshafen kenti Schifferstadt kasabasında yaşayan 38 yaşındaki Osman İnan, 1 yıl önce Türkiye'de evlendiği eşini tüm şartları yerine getirmesine rağmen Almanya'ya getiremiyor.
Yaklaşık 7 yıldır Almanya'da yaşayan ve 4 yıl boyunca evli olduğu Alman bayandan boşanan Osman İnan, geçtiğimiz yıl memleketi Adapazarı'nda 29 yaşındaki Kadriye ile ikinci evliliğini yaptı. Eşini Almanya'ya getirtmek için vize başvurusu yapan Osman İnan'a Alman makamları "sahte evlilik" gerekçesiyle izin vermedi.
Dil kursunu başarıyla tamamladı
Eşiyle akrabaları vasıtasıyla Adapazarı'nda tanıştıklarını ve daha sonra evlendiklerini söyleyen İnan, "Adapazarı'nda akrabalarımızın katıldığı çok güzel bir düğünle evlendik. Yeni yasaya göre Almanya'ya gelecek olanların dil öğrenmelerini şart koşulması üzerine eşim Kadriye'yi Adapazarı'nda Almanca kursuna gönderdik. Eşim kursu başarıyla tamamladı ve İstanbul'da Goethe Ensitütüsü'nde yapılan sınavı geçti, sertifikasını da aldı. Daha sonra vize için başvuruda bulundu" dedi.
68 soru sordular
Vize başvurusundan sonra 5 ay boyunca beklediklerini kaydeden Osman İnan, "5 ay sonra beni polis merkezinden çağırdılar. Aynı anda da eşimi İstanbul'daki Alman konsolosluğuna çağırmışlar. Polis bana anlamsız bir şekilde tam 68 soru sordu. Sorular gerçekten saçmaydı. İlk nerede tanıştığımızdan, ilk hangi restoranda yemek yediğimize kadar bir sürü soru sordular. Eşime de 30 soru sormuşlar. Sonra bana 'evliliğinize inanmıyoruz, sahte evlilik' diye olumsuz yanıt verdiler. Eşime vize vermiyorlar" diye konuştu.
Mahkemeye başvurdu
Schifferstad'ta bir soğuk hava deposunda çalıştığını ve şimdiye kadar sosyal yardım almadığını belirten Osman İnan, "Yasal bütün sorumlulukları yerine getirdim. Evim var, işim var, kimseden yardım almıyorum. Evliliğimin sahte olmadığını, düğün videolarını, resimlerimizi ve akrabalarımızı her şeyi anlatmama rağmen anlamsız bir şekilde evliliğimin sahte olduğunu söylüyorlar. Avukatım aracılığıyla mahkemeye başvurdum" dedi.