Almanlar eğitimden memnun değil

Güncelleme Tarihi:

Almanlar eğitimden memnun değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2024 10:45

Almanya’da eğitim sisteminden memnuniyetsizlik giderek artıyor. Alman Telekom Eğitim Vakfı adına Allensbach kurumu tarafından yapılan bir temsili ankete göre, şu anda halkın sadece yüzde 49’u eğitim sisteminin genel olarak ‘çok iyi’ ya da ‘iyi’ olduğunu düşünüyor. Bu oran 2020’de yüzde 56, 2018’de ise yüzde 70 olarak belirlenmişti.

Haberin Devamı

KATILIMCILARIN yüzde 80’i ise siyasetin eğitim konusuna yeterince önem vermediğini düşünürken, yüzde 94’ü eğitimin siyasette yüksek veya çok yüksek bir önceliğe sahip olması gerektiğini ifade ediyor. Yüzde 90’dan fazlası, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için Almanya’nın iyi bir eğitim sistemine sahip olmasının ‘çok önemli’ olduğunu düşünüyor. Ankete göre, eğitim konusunda arzu edilen ile gerçeklik arasında büyük bir uçurum var. Katılımcıların yüzde 91’i, iyi bir eğitim sisteminin tüm çocuklara eşit eğitim fırsatları sunmasının önemli olduğunu belirtirken, sadece yüzde 25’i Almanya’da bunun sağlandığını düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 73’ü, iyi bir eğitim sisteminin çocukları meslek hayatına iyi bir şekilde hazırlaması gerektiğini, sadece yüzde 11’i Alman eğitim sisteminin bunu başarabildiğini söyledi.

Almanlar eğitimden memnun değil
EN ACİL SORUN: ÖĞRETMEN AÇIĞI
Okullardaki en acil sorunlar olarak öğretmen eksikliğinin giderilmesi yer alıyor. Bunu düşünenlerin oranı yüzde 84 olarak tespit edildi. Meslek hayatına daha iyi hazırlık yapılmasını isteyenlerin oranı yüzde 73. Ders saatlerindeki aksaklıklar da ciddi sorunlar arasında yer alıyor. Katılımcıların yüzde 73’ü ders saatlerinin boş geçmesinden şikâyetçi. Genel eğitim seviyesinin artırılmasını isteyenlerin oranı da yüzde 66 olarak belirlendi. Anket çalışması, temmuz ayında 16 yaş ve üzeri binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!