Alman vatandaşlığı eşitliktir

Güncelleme Tarihi:

Alman vatandaşlığı eşitliktir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 12:43

ALMANYA’da Baden-Württemberg Uyum Bakanlığı tarafından Alman vatandaşlığına geçişi özendirmek amacıyla 11 Haziran 2012 tarihinde başlatılan afiş yarışmasını kazananlar Stuttgart’ta açıklandı.

Haberin Devamı

Yarışmaya 80 kişinin 150 örnekle başvurduğunu açıklayan Bakan Bilkay Öney, katılımcıları ortaya koydukları yaratıcı fikirleri nedeniyle tebrik etti.

Ravensburg Medya ve İletişim Yüksek Okulu’ndan 21 öğrencinin çalışmaları birinci olarak 2 bin Euro, ikinci sanatçı Friede Metzner’e bin Euro, üçüncü grafiker Heike Weiblen-Burgi ise 500 Euro ödül kazandı.

Bakan Öney “Alman vatandaşlığına daha fazla göçmenin başvurmasını istiyoruz. Alman vatandaşlığı toplumda ve bürokraside insanlara eşitlik kazandırır. Vatandaşlığa geçişte kolaylıklar sağladık. Yaşlı göçmenlerin yazılı ve sözlü sınava katılma şartı kaldırıldı. Yabancı öğrencilere vatandaş olma hakkı tanındı. Vatandaşlık kampanyasından sonra 14 bin 200 vatandaşlık başvurusu oldu” dedi.

PERSONEL SIKINTIMIZ VAR
Toplantıya katılan Stuttgart Yabancılar Dairesi Başkanı Harald Zagroll, Stuttgart şehrinin 2009 yılında başlattığı vatandaşlık kampanyasının hükümet tarafından desteklenmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Zagroll,

“Vatandaşlık işlemlerinde personel ve kaynak sıkıntımız var. Kolay işlemleri kısa zamanda tamamlıyoruz. Ancak problemli konularda vatandaşlık işlemleri uzuyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!