Alman üniversiteleri sınıfta kaldı

Güncelleme Tarihi:

Alman üniversiteleri sınıfta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 16:45

Dünya sıralamasında Alman üniversiteleri kötü not alırken, en iyi 100 üniversite arasında Münih Ludwig-Maximilians Üniversitesi 53. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

ÇİNLİ bilim adamlarının 2 bin üniversite arasında yaptığı araştırma sonunda dünyanın elit üniversitesi olarak kabul edilen Amerikan Harvard birinci, İngiltere'den Stanford ikinci ve Kaliforniya'dan Berkeley'deki "University of Colifornia" üçüncü sırada yer aldı. Bunları İngiliz Cambridge 4) ve Oxford (10) izledi. Alman üniversiteleri ise geri sıralarda yer aldı.

Dünyadaki en iyi 100 üniversite sıralamasında Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi 53. ve Münih Teknik Üniversitesi 56. oldu. Heidelberg Üniversitesi 65., Göttingen 87., Freiburg 94. ve Bonn 99. sırada yer alırken Berlin ve diğer kentlerdeki yüksek okullar ilk 100 arasına giremedi.

HER 10 ÖÐRENCİDEN BİRİ YABANCI
Almanya'daki yüksek öğrenim gören her 10 gençten biri yabancı ülkeden gelirken, birinci sırayı Çin alıyor. Bunu Bulgar, Polonya ve Rusya Federasyonun'dan gelen öğrenciler izliyor. 2006 yılında yabancı ülkelerden Almanya'ya yüksek tahsil yapmak üzere gelen yabancı öğrencilerin sayısında 3 bin bir artış kaydedilirken, toplam 189 bin 450 yabancı öğrencinin Almanya'da yüksek okullarda tahsil yaptığı belirtildi. Devlet desteği ile yabancı ülkelerde okuyan Alman üniversiteli öğrenci sayısının 70 bini bulduğu vurgulanırken, "misafir öğrenci" olarak Almanya'da bulunan yabancıların öğrencilerin sayısı ise 22 bin civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!