Güncelleme Tarihi:
NDR televizyonunun haberine göre ailenin isim değişikliği istemesinin ardında çocukların okula bir yıl geç alınması ve ihtiyaç olmadığı halde özel dil eğitimine tabi tutulması gibi nedenler de var. Mahkeme sözcüsü Torsten Baumgarten’ın yaptığı açıklamaya göre isim değişikliği için bunlar yeterli sebep değil. Sözcünün açıklamasına göre, soy ismin yabancı çağrışım yapması da değişiklik için geçerli sebep oluşturmuyor.
Braunschweig Şehir İdaresi sözcüsü Adrian Foitzik ise yaptığı açıklamada her yıl kendilerine isim değişikliği için 50’ye yakın müracaat yapıldığını ve çoğunun reddedildiğini belirterek, “İsimlerde süreklilik ilkesi geçerli ve iyi bir şeydir.” dedi.
Aşağı Saksonya Uyum Sorumlusu Doris Schröder-Köpf ise karardan üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Demek ki aile yıllardır bu konuda kötü tecrübe yaşamış. Ayrımcılığa uğrayan herkes bize müracaat etsin. Biz kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.
AYRIMCILIK ARAŞTIRMAYLA İSPATLANDI
Alman Vakıfları Göç ve Uyum Bilirkişi Konseyi’nin (SVR) geçtiğimiz yıl yaptığı araştırmaya göre Türk gençleri mesleki eğitim yeri ararken ayrımcılığa maruz kalıyor. Aynı başvuru formunu farklı isimle şirketlere gönderen SVR, Türk gençlerinin Alman akranlarına kıyasla mesleki eğitim yeri bulmada en az bir buçuk kat daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini tespit etti.