Alman sanatçıdan "İstanbul"

Güncelleme Tarihi:

Alman sanatçıdan İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 15:43

Almanya'nın Münih kentinde yaşayan ünlü resim ve fotoğraf sanatçısı Klaus von Gaffron, İstanbul'da yaptığı çalışmaları tanıttı.

Haberin Devamı

Dükkan Kültür Derneği'nin girişimleriyle gerçekleşen sanat akşamında ünlü sanatçı, İstanbul'da çektiği fotoğraflar ve kentten esinlenerek yaptığı tabloları sergiledi. Çok sayıda sanatseverin ilgi gösterdiği etkinliğe ayrıca ünlü udi Ahmet Mavruk ile kanun sanatçısı Mehmet Kinayer müzikleriyle renk kattı.

Bir sanatçı olarak İstanbul'da çalışmanın olağanüstü zevk verdiğini söyleyen ressam Klaus von Gaffron, "İstanbul dünyanın hiçbiryerinde benzeri bulunmayan çok renkli yaşamıyla sanatçılar açısından büyük ilham kaynağı. Sadece ünlü turistik semtler değil, özellikle kenar mahallelerde çok enteresan kareler yakalamak için fevkalade imkanlar sunuyor" dedi.

Tekrar tekrar İstanbul'a gitmeyi düşündüğünü ekleyen von Gaffron, oradaki sanat dünyasının da oldukça dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirtti. İstanbul'da sanatçıya eşlik eden Dükkan Kültür Derneği'nden Mehmet Dayı da benzeri etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!