Alman polisi tanık arıyor

Güncelleme Tarihi:

Alman polisi tanık arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2008 16:38

ALMANYA"da Mannheim Polisi geçtiğimiz Cuma akşamı iki Türk arasında kanlı sona eren kavgayı görenlerin bilgisine ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Polis olayla ilgili bilgi verecek görgü tanıklarının 0621-1740 numaralı telefonu aramalarını rica etti.

Haberin Devamı

33 yaşındaki eski işcisi Adanalı Ayhan Çimen´i kentin merkezindeki büfesinde çıkan tartışmada silahla öldürdüğü ithamıyla göz altına aldığı bir çocuk babası Hakan Timur´un suskunluğunu sürdürdügü belirtildi. Yapılan otopside ise birden fazla kurşunun vücüda isabet ettiği belirtilirken bazı görgü tanıklarının en az 4 kurşun sesi duyduklarını söyledikleri kaydedildi.

Yüksek öğrenim işin gelmiş

Olay yerinde yakalanıp sorgu hakiminin karşına cıkarılan Hataylı Hakan Timur ile Ayhan Çimen arasında bir para alacağı yüzünden anlaşmazlık olduğu, Ayhan´nın 600 euroluk alacağını istemek üzere büfeye geldiği ve tartışmanın başladığı öğrenildi.

Aldığı kurşun yarasıyla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Çimen Cumartesi sabahı hayatını kaybetmişti. Almanya´da hiç bir kimsesi olmayan Ayhan Çimen´in 10 yıl öncesi yüksek öğrenim görmek için geldiği öğrenildi. Cenazenin Türkiye ye ne zaman ve nasıl gönderilip gönderilmeyeceği ise henüz açıklık kazanmadı.

Silah ruhsatsız

Polis sözcüsü Hataylı 34 yaşındaki Hakan Timur´un silah taşıma ruhsatı olmadığını vurgulayıp olayda kullandığı sanılan 9 milimetrelik 357 kaliber Magnum marka silahı yasadışı yollardan temin etmiş olabileceğini açıkladı. Uzmanlara göre bu marka silahın piyasadaki en büyük silah olduğu ,bu silah için ruhsatın sadece avcı, nişancı ve para transportu yapan güvenlik elemanlarına verildiği bildirildi.

Polisten yapılan açıklamada katil zanlısı olarak göz altına alınan Hakan Timur´un hakkında daha önceden de ruhsatsız silah taşımak yasasına aykırı hareketten soruşturma yapıldığı da kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!