Alman milletvekiline kelepçe

Güncelleme Tarihi:

Alman milletvekiline kelepçe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 09:47

Leipzig’de gösteriye katılan Sol Parti milletvekili Juliane Nagel, kelepçe takılarak polis otomobiline götürüldü, kimliği tespit edildikten sonra da serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Saksonya eyaletine bağlı Leipzig kentinde ‘Dünya Çocuklar Günü’ vesilesiyle dün akşam (Perşembe) düzenlenen gösteride bir milletvekili ile polis arasında tartışma yaşandı. Sol Parti Saksonya eyalet milletvekili Juliane Nagel, polisin, iki göstericinin kimliklerini saptarken kendisinin izlemesine kızıp hakaret ettiğini ve daha sonra da kelepçelenip polis aracına bindirildiğini söyledi. Aynı zamanda Leipzig Belediye Meclisi üyesi olduğu için gösteri izni alınmasında etkin rol üstlendiğini belirten Juliane Nagel, “Ben orada sadece polisin iki göstericinin kimliklerini saptamasını izliyordum. Polis memurlarından biri hakaret, hatta küfür etti. Daha sonra da beni itti. Benim tepki göstermem işine gelmemiş olmalı ki, kelepçeleyip polis aracına götürdü. Polis bana çok kaba davrandı. Milletvekili olduğumu söyleyince ‘Senin milletvekili olman beni ilgilendirmez’ diyerek kızdı” dedi.
Leipzig Polisi ise Juliane Nagel’in polisin işine müdahale ettiği gerekçesiyle kimlik tespiti için polis aracına götürüldüğünü doğruladı. Ancak geçici olarak da olsa gözaltına alınmasının söz konusu olmadığını ve polisin işini yapmasını engellediği için kimliği belirlendikten sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!