Alman makamlar aşırı sağcı şiddeti hafife alıyor

Güncelleme Tarihi:

Alman makamlar aşırı sağcı şiddeti hafife alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 17:26

Almanya’da yapılan bir araştırma, yetkili makamların aşırı sağcı şiddeti hafife aldığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı şiddetinin kurbanlarını anmak amacıyla kurulan Amadeu Antonio Vakfı tarafından yapılan ve bugün açıklanan araştırmanın sonuçlarına göre, Almanya’daki emniyet birimleri ve politikacılar yabancılara yönelik saldırıları çoğu zaman basit bir suç olayı gibi görüyor, hatta bazen de suçu saldırıya uğrayanlarda arıyor.

Vakfın başkanı Anetta Kahane, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, araştırma için 8 eyaletteki danışma merkezlerinden ve saldırıya uğrayan insanların oluşturduğu derneklerden bilgi aldıklarını belirterek, "Nasyonalsosyalist Yeraltı’ (NSU) örgütünün yaptıkları, aşırı sağcı kesimdeki buz dağının sadece görünen bir kısmı. Bu buz dağı, günümüzde bir çok kesimde aşırı sağcı günlük terör olarak ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

Aşırı sağın ülke çapında büyük bir sorun olduğunu ifade eden Kahane, özellikle ülkenin batısında aşırı sağın bugüne kadar hep hafife alındığını, NSU cinayetlerinden sonra batıdaki Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bir zihin değişikliğinin yaşandığını kaydetti. Araştırmayı hazırlayan Marion Kraske de, birçok kentte insanların saldırılara sessiz kaldığını ve saldırıya uğrayanların yalnız bırakıldığını belirterek, aşırı sağ sorununu gündeme getirenlerin, zaman zaman, kendi halkına çamur atmakla da itham edildiğini söyledi.

Kraske, araştırmaları sırasında özellikle yerel politikacıların, sorunla ilgilenmek yerine daha çok kentlerinin ve kasabalarının imajının zarar görmemesi için çaba harcadığına tanık olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!