Alman havalimanlarında çalışacak Türkiye’den personel aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Alman havalimanlarında çalışacak Türkiye’den personel aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 15:14

Almanya’da personel sıkıntısı çeken havacılık sektörü, Türkiye’den geçici personel almak istiyor. Havacılık sektöründeki derneklerin bir araya geldiği Alman Hava Taşımacılığı Birliği (BDL), Federal Ekonomi Bakanlığı’na çağrı yaparak, bürokratik engellerin kaldırılmasını istedi.

Haberin Devamı

BU konuda İstanbul’da hizmet sunan bir şirketin, Almanca bilen kalifiye personeli Türkiye’den göndermeye hazır olduğu da belirtildi. Bakanlığa gönderilen yazıda, “Yer hizmetleri alanında 2 bin kişilik personel açığı bulunmaktadır. Bu personel ihtiyacını kısa vadede karşılamanın bir yolunu yurt dışından işçi alımında görüyoruz” denildi. Türkiye’den gelecek potansiyel işçilerin A2 seviyesinde Almanca bildiği ve havayolu birliği IATA’nın ön gördüğü tehlikeli madde eğitimlerine katıldıkları ve bu yönde sertifikaları olduğu ifade edildi. Ayrıca bu personelin Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerini yerine getirdikleri de vurgulandı.

LUFTHANSA 900 UÇUŞUNU İPTAL ETTİ
Almanya’da korona salgını başladıktan sonra büyük kriz yaşayan havacılık sektörü korona sonrası bu sefer de personel sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiriyor. Lufthansa, yetersiz personel sorunu nedeniyle 900 uçuşunu iptal etmek zorunda kalmıştı. Berlin, Frankfurt ve Münih gibi havalimanlarında güvenlik alanında çalışacak personel sıkıntısı nedeniyle uçaklarda gecikmeler yaşanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!