Alman gençler Mersin’e hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Alman gençler Mersin’e hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 14:41

Almanya’nın Oberhausen kentinden ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ kapsamında Mersin’e giden öğrenciler, kentin önemli tarihi yerlerinden olan Kanlıdivane, Cennet Cehennem Obrukları ve Elaiussa Sebaste Antik Kenti’ni gezerek tarihe yolculuk yaptı.

Haberin Devamı

Alman gençler Mersin’e hayran kaldı
GEZİ kapsamında tarihi kent Tarsus’a da giden öğrenciler, Tarsus Doğa Parkı’na unutulmayacak bir anı bıraktı. Hep birlikte fidan dikimi gerçekleştiren öğrenciler, ‘Bu Alandaki Ağaçlandırma Çalışması Multi Öğrenci Değişim Programı Katılımcıları Tarafından Yapılmıştır’ tabelasının üzerine isimlerini yapıştırdı. Programın kendisine çok şey kattığını belirten konuk öğrencilerden Felix Arseniev, “Tek başıma seyahat ettiğimde fazla bir şey öğrenemiyorum. Burada insanlarla birlikte buranın kültürünü daha rahat öğreniyorum. Çok renkli bir kültürü var. İnsanlar sıcakkanlı ve programlardan da gayet memnunum. En çok hoşuma giden şey de bu tarihi yerlerin halen ayakta ve dimdik duruyor olması. Demek ki insanlar bunları iyi koruyor, bakımlarını iyi yapıyorlar. Tarihte bir yolculuğa çıktım ve bu beni çok etkiledi” dedi.
Alman gençler Mersin’e hayran kaldı
‘GÜZEL ETKİNLİKLER YAPTIK’
Etkinliğe katılan Türk öğrencilerden Berkay Atasoy ise Mersin’de yaşayan bir vatandaş olarak kendisinin bile görmediği yerler olduğunu ifade ederek, “Çok sayıda farklı insanla tanışıp, onlarla birlikte güzel etkinlikler yaptığımız bir program oldu. Genel olarak memnunum. Programa geçen sene katıldım ve Almanya’ya gittik. Orada 2 hafta kaldık ve yine orada da aynı şekilde geziler, ziyaretler düzenlediler. Farklı oyunlar ve etkinlikler yaptık. Programın içeriği güzeldi” diye konuştu.
Alman gençler Mersin’e hayran kaldı

BAKMADAN GEÇME!