Alman futbolunun yeni yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Alman futbolunun yeni yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 12:19

Leroy Sane, kıvraklığını Almanya tarihinde ritmik jimnastikte olimpiyat madalyası kazanan tek sporcu olan annesinden, futbol tekniğini ve süratini de eski futbolcu babasından aldı. Dünyanın büyük kulüpleri milyonlarca Euro'yu yoluna dökmeye hazır. O ise gelişimini tamamlamak istiyor.

Haberin Devamı

Sporcu bir ailenin ikinci oğlu. Babası futbolcu, annesi ritmik jimnastikçiydi. Babası kariyeri döneminde Bundesliga'nın en önemli futbolcularından Süleyman Sane. Annesi Almanya'ya tarihinde ritmik jimnastik dalında olimpiyat madalyası kazandıran tek sporcu Regina Weber. Leroy Sane, annesi gibi ritmik jimnastik yapmak yerine babasının yolunu izleyip futbolcu oldu. Almanya'nın yeni yıldızı, yeni gözdesi. Schalke'de oynuyor. 20 yaşında.

İspanyol ve Ada takımları peşinde

İspanyol ve Ada takımları peşinde. Milyonlarca Euro’yu yoluna dökmeye hazırlar. Bunun için kulübü Schalke’nin kapısını az aşındırmadı Real Madrid, Manchester City ve Manchester United ile daha nice kulüpler. O gelişimini

Alman futbolunun yeni yıldızı

tamamlamak istiyor. Schalke yönetimi, alt yapısında yetişen Leroy Sane’yi bırakmama konusunda kararlı. Elindeki cevherin farkında. Onu elbette bir gün satacak. Ama en yüksek değeri alacağı günü bekliyor. Kıvırcık uzun saçları, dokunsan kırılacak kadar zarif fiziği ile sahaya çıktığında hemen dikkatleri üzerine çekiyor.

Alman futbolunun yeni yıldızı


Ayağına topu aldı mı devleşiyor

Bebek yüzlü. Tünelden çıkıp sahaya ayak bastığında insanda ilk ‘Bu kaslı adamlar arasında bu cılız çocuğun ne işi var’ düşüncesi uyandıracak kadar zayıf. Ancak maçın başlamasıyla birlikte o cılız çocuk görüntüsünden kurtuluyor. Ayağına topu aldı mı devleşiyor. Bu ‘işi en iyi ben yaparım’ dediğini duyar gibi oluyorsunuz. Bir futbolcu için fazla süratli... Fazla kıvrak... Rakipleri, sağa doğru yöneleceğini düşündüğü anda birden sola kaydığını fark ettiklerinde çoktan ekarte edilmiş oluyorlar. Ele avuca sığmayan bu genci sahada tutmak çok zor.

Schalke alt yapısında yetişti

Bir futbolcu için sahip olduğu özellikleriyle ilgili soruya “Kıvraklığı jimnastikçi annemden aldım. Sürat ve futbol tekniği ise babamdan bana geçti” cevabını vermişti. Schalke alt yapısında yetişti. Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçında dikkatleri çekti. Schalke’nin Real Madrid’di İspanya’da 4-3 yendiği maçta takımının üçüncü golünü attı. Dört gün sonra Pazar günü bu kez ligde Hartha Berlin ile oynanan maçta Bundesliga’da ilk maçına çıktı. Bu maçta da harika bir gol attı. İnanılmaz bir hafta yaşadı. Rüya gibiydi o hafta onun için. Önce Şampiyonlar Ligi’nde dünyanın en güçlü takımlarından birine karşı oyandı. Gol attı. Sonra dünyanın en çok seyirciyi çeken liginde maça çıktı yeni gol attı. 19 yaşındaki bir futbolcu karilerinin hemen ilk günlerinde daha başka ne ister ?

Güçlü bir karaktere sahip

Saha içinde ele avuca gelmeyen bu çocuk, saha dışında ise müthiş bir özgüvene sahip. Ancak bir o kadar da mütevazi. Onu yakından tanıyan ve şimdilerde medya danışmanlığını yapan Yılmaz Sanlı, Leroy Sane’yi “Futbolu bir yana çok iyi yetişmiş, güçlü bir karaktere sahip” diyor. Kızların beğendiği saçlarına özenerek bakım yaptırıyor. Şimdilerde değil ama daha küçük yaşlardayken, sokakta bir çok kişinin yanına gelip saçına dokunmak için izin istediğini röportajlarında gülerek anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!