Alman Etik Kurulu sünneti tartışacak

Güncelleme Tarihi:

Alman Etik Kurulu sünneti tartışacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 14:43

Köln’deki Eyaleti Mahkemesi’nin Müslümanlarda ve Yahudiler’defarz olan sünneti yasaklayan kararı, gündemden düşmüyor. Önemlitoplumsal konulara ilişkin görüşünü açıklayan bağımsız Alman EtikKurulu, 23 Ağustos’ta sünnet yasağını enine boyuna tartışacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da en çok tartışılan konuların arasında yer alan, Köln’deki Eyalet Mahkemesi’nin haziran ayı sonunda aldığı sünnet yasağı kararı, bağımsız olarak faaliyet gösteren Alman Etik Kurulu’nun gündemine girdi.

Merkezi Berlin’de bulunan 26 üyeli Alman Etik Kurulu, 23 Ağustos tarihinde yapacağı oturumunda, sünneti de enine boyuna tartışacak.

Halka açık oturum
Kurul üyelerinin arasında bulunan, Mainz’daki Johannes Gutenberg Üniversitesi Tıbbi Tarih, Teori ve Etik Enstitüsü öğretim görevlisi Dr. İlhan İlkılıç’ın yanı sıra Peter Dabrock, Wolfram Höfling, Leo Latasch ve Reinhard Merkel, küçük yaştaki erkek çocuklarına yapılan sünneti, ceza hukuku, dini, kültürel, tıbbi ve etik açıdan değerlendiren sunumlarda bulunacak ve tartışacak.

Etik Kurulu’nun sünnet konusunu ele alacağı oturumunun halka açık yapılacağı bildirildi.

Yasa çıkmayacak
Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser- Schnarrenberger, erkek çocukların sünnet edilmesine ilişkin ayrı bir yasanın çıkarılmasını istemediğini açıkladı.

Adalet Bakanlığı’nda yapılan uzmanlar toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Leutheusser-Schnarrenberger, dini gerekçeyle yapılan sünnete ilişkin düzenlemelerin ceza veya aile hukukunda mı yer alacağına Federal Meclis’in karar vereceğini söyledi.

Grup kararı olmayacak
YAZ tatili sonrası Federal Meclis oturumunda yapılacak sünnet oylamasında da Hür Demokrat Partili (FDP) milletvekillerinin meclis grup kararına bağlı olmayacakları bildirildi.

Koalisyon hükümetinin büyük kanadını oluşturan Hıristiyan Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) konudaki yaklaşımı belirsizliğini korurken, FDP Meclis Grubu Genel Sekreteri Jörg van Essen, “Böylesi hayati bir konuda, hiç kimseden, meclis grubu kararına bağlı kalmasını bekleyemeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!