Alman arkeoloğa tiyatro oyunuyla teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Alman arkeoloğa tiyatro oyunuyla teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 15:41

8000 yıllık Latmos Antik Kenti‘ni ortaya çıkaran ve tüm dünyaya tanıtan Alman arkeolog Anneliese Peschlow‘a vefa borcunu ödemek isteyen Aydınlılar, ‘Latmos‘a Rahmet Geldi’ adlı oyunu Berlin’de sahneleyecek.

Haberin Devamı

AYDINLI emekli öğretmen Hüsnü Ertung tarafından yazılan ‘Latmos’a Rahmet Geldi’ adlı oyun, Beşparmak Dağları‘ndaki Latmos Antik Kenti‘nin ve 8000 yıllık eşsiz kaya resimlerinin korunmasına, bölgedeki maden ocaklarının tahribatlarına ve insanın içindeki vefa duygusuna hitap ediyor.

9 MART’TA BERLİN TİYATROM’DA
Aydınlılar Latmos Antik Kenti’ni ortaya çıkaran ve tüm dünyaya tanıtılmasına büyük katkısı olan Dr. Anneliese Peschlow‘a vefa borcunu ödemek için oyunu Berlin‘de sahnelemeye hazırlanıyor.
Oyun, yaşamını Berlin’de sürdüren Dr. Peschlow ve tiyatroseverler için 9 Mart Cumartesi günü ‘Berlin – Tiyatrom’da sahnelenecek.

Alman arkeoloğa tiyatro oyunuyla teşekkür

Haberin Devamı

2017 YILINDA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Proje ekibinden Dr. Canan Poyraz, oyunun 2017 yılında Aydın‘da 24 sivil toplum örgütü temsilcisinin biraraya geldiği toplantıda arkeolog Anneliese Peschlow‘ün yaşamını sürdürdüğü Berlin‘de sahnelenmesi için çalışmalara başlandığını açıkladı. Farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye‘de uzun süre oyunun ücretsiz olarak sahnelendiğini belirten Dr. Poyraz, son gösterilerin Berlin bütçesini karşılamak amacıyla ücretli davetiyeyle gösterime sunulduğunu kaydetti.

BERLİNLİ TİYATROSEVERLERE DAVETİYE
Dr. Poyraz‘ın proje ekibi adına Berlinli tiyatroseverlere yönelik davetiyesinde ise şöyle denildi:
“Bir Alman arkeolog 30 yıl süren araştırmaları sonucu, 8000 yıllık, 174 kaya resmi buluyor. Resimlerin hepsi, eğlence, toplu eğlenme ve aile yaşamı odaklı Savaş ve av resmi yok. Biz Latmos’u bilmiyoruz, tanımıyoruz. Arkeologlar buluyor ve dünyaya tanıtıyor...
İnsanın ve insanlığın küçük şekerlemeler ve baloncuklarla kandırıldığı, farkındalıkların baltalanmaya çalışılarak yozlaşmanın özendirildiği günümüzde bu projeye ihtiyaç vardır. Bilime, sanata, kültüre ve bu uğurda verilen emeklere; ülkemizin doğal, tarihi, insani değerlerine vefa borcumuz vardır ve biz bunu yürekten hissediyoruz. Projemizin temeli bu temiz duygularımızdır.“

Haberin Devamı

BİLGİ İÇİN
Proje Tanıtım Filmi:
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=8x5ImeVb11o#dialog
https://m.facebook.com/aykaryayodatiyatrosu/
Mail: latmosvefa@gmail.com
Tel: 05352907297

BAKMADAN GEÇME!