Alkışlarla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Alkışlarla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2010 12:50

Kabaretist Şinasi Dikmen, 25. sanat yılını Frankfurt'ta die Kaes'de kutladı. Almanya'da Almanca kabare yapan ilk Türk sanatçı Dikmen'i dostları yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

ÜNLÜ kabaretist Şinasi Dikmen 25. sanat yılını kutladı. Önceki akşam sahne alan Dikmen için dostları özel bir kutlama hazırladı. Gazeteci Canan Topçu'nun sunumunu üstlendiği gecede, Şinasi Dikmen'in sanatçı kişiliği anlatıldı. Dikmen'in konuklar için özel olarak hazırladığı 'Integriert und intrigiert' adlı oyunun sahnelenmesinde önce sanatçı için gönderilen mesajlar okundu. Ardından Başkonsolos İlhan Saygılı ve Frankfurt Belediye Meclisi İkinci Başkanı Renate Wolter Brandecker birer konuşma yaptı.


Başarılı 25 yıl
Başkonsolos Saygılı, sahnede aralıksız 25 yıl kalmanın kolay olmadığını belirttiği konuşmasında Dikmen'i başarısından dolayı kutladı. Saygılı, "Biz Türkler kendi kendimizle dalga geçen bir halkız. Ben de kendimle dalga geçerek konuşmama başlamak istiyorum. Türk hükümeti beni burada yaşayan Türklere örnek olmam için gönderdi. Ben Almanca bile bilmiyorum. Bu nedenle benim bu yönümü buradaki Türkler örnek almasın. Oyunu izleyeceğim. Fakat Almanca bilmediğim için pek bir şey anlayamayacağım" dedi.

Haberin Devamı

Bizim Türk'ümüz
Frankfurt Belediye Meclisi İkinci Başkanı Renate Wolter-Brandecker ise Frankfurt'ta sanatsal anlamda Dikmen'in büyük katkısının olduğunu belirtti. Brandecker "Frankfurt'un yakından tandığı Şinasi bizim de Türk'ümüz ve arkadaşımız. 25 yıllık sanatsal hayatını büyük bölümünü Frankfurt'ta geçirdi. Frankfurt kültürel anlamda çeşitlilik arzediyor. Fakat kültürel zenginliği artırmak için daha fazla çaba harcamalıyız. Die Kaes bir aile kabarası. Kendisine sanatta 25 yıl daha ömür diliyorum" dedi.


İki perdelik oyun


Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Dikmen, iki perdelik 'Integriert und intrigiert' bir gösteri yaptı. Yaklaşık iki saat süren gösteride ünlü sanatçının performansı büyük alkış aldı. Gösteri sonrası Dikmen'i tebrik eden ve 25. sanat yılını kutlayan Hürriyet Avrupa Yayın Koordinatörü Halit Çelikbudak, sanatçıya kitap ve Hürriyet Gazetesi'nde kendisi ile yapılan röportajın özel baskısını hediye etti. Dikmen'in sanatıyla Almanya'ya önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Çelikbudak, sanatçının Almanya için kültürel bir zenginlik olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!