Alışılmışın dışında bir olay: Savcı tanık olarak çağrılacak

Güncelleme Tarihi:

Alışılmışın dışında bir olay: Savcı tanık olarak çağrılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 11:29

Berlin’in Neukölln ilçesindeki aşırı sağcı bir dizi kundaklamayla ilgili görülen davada alışılmışın dışında bir gelişme yaşandı. Suçlanan Neonazi’nin avukatı kıdemli bir savcıyı tanık olarak dinlenmesi için dilekçe verecek.

Haberin Devamı

NEUKÖLLN’deki aşırı sağcı saldırı davasında, sanık olarak hâkim karsısına çıkacak Tilo P.’nin avukatı, hafta başında kıdemli savcı Dirk Feuerberg’i tanık olarak sorgulamak için dilekçe vereceğini açıkladı. Savunma avukatı Mirko Röder, Feuerberg’in şu anda Tiergarten Bölge Mahkemesi’nde görülmekte olan Neonazi Maurice P. davasında sahip olduğu iddia edilen ‘özel bilgi’yi gerekçe gösterdi. Maurice P., Neukölln’deki saldırıların zanlısı olarak yargılanacak olan Tilo P.’ye karşı davada savcılık tanığı olarak dinlenecek. Tilo P., Sol Parti eyalet milletvekili Ferat Koçak’ın evine yönelik kundaklanma girişiminden de sorumlu tutuluyor.

Alışılmışın dışında bir olay: Savcı tanık olarak çağrılacak
Ferat Koçak

Haberin Devamı

KISMİ İTİRAF
Gelişmenin arka planında iki Neonazi arasında geçen ve istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Dairesi tarafından, resmi bir ifadeyle belgelenen bir konuşma yer alıyor. Tilo P. ve Maurice P.’nin geçici olarak tutuklu yargılanmak üzere bir arada tutulduğu belirtildi. Bu tutukluluk süresi zarfında Tilo P.’nin, Neonazi arkadaşı Maurice P.’ye Neukölln’de meydana gelen kundaklamalarla hiçbir ilgisi olmadığını ancak sadece bir gözcü olduğunu söylediği kaydediliyor. Savcılık bunu kısmi bir itiraf olarak değerlendiriyor. Ancak Tilo P.’nin avukatı Röder, bu kısmi itirafın savcılık makamlarının Maurice P. ile iş birliği içinde yapıldığını iddia ediyor. Röder, bunun için Maurice P.’nin şartlı tahliye edildiğini ve şimdi Neukölln saldırılarından sorumlu tutulan müvekkili Tilo P.’ye karşı kilit bir tanık olarak gösterildiğini belirtti.

‘KİRLİ BİR ANLAŞMA’
Bazı medya yayınlarında da güvenlik makamlarının polis tarafından tanınan bir Neonazi olan Maurice P. ile ‘kirli bir anlaşma’ yaptığını iddia etti. Röder, Berlin Radyo ve Televizyon Kurumu Rbb’ye yaptığı açıklamada, Maurice P. davasındaki dosyalara erişim için henüz başvuruda bulunmadığını açıkladı. Ancak Başsavcılık geçen hafta basın açıklamasıyla suçlamalara tepki gösterdi ve Maurice P. ile güvenlik makamları arasında herhangi bir ‘anlaşma’ olmadığını belirtti. Maurice P. ile suçlanan Tilo P. arasında geçen söz konusu konuşmanın içeriği, Anayasayı Koruma Dairesi’nin gizli bir teknik takibinden kaynaklandığı ve telefonların dinlendiği belirtildi. Görüşmenin seyri üzerinde resmi bir etkinin de söz konusu olmadığı vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!