Alevi Birlikleri, protesto gösterisi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Alevi Birlikleri, protesto gösterisi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 13:03

Almanya'da Alevi Birlikleri Kuzey Bölgesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nde 2'si görevli 37 kişinin öldürülmesi olayına karışanlardan Vahit Kaynar'ın biran önce Türkiye'ye iade edilmesi için protesto gösterisi yaptılar.

Haberin Devamı

Eyleme katılanlar, 25 Eylül'de Polonya'ya giriş yaparken yakalanan ve halen gözaltında tutulan Kaynar'ın 1997 yılında Ankara 1 Nolu DGM tarafından idam cezasına çarptırıldığını ifade ettiler.

Gösteri için Bremen, Salzgitter, Hildesheim, Stathagen ve Gifhorn'dan gelen Alevi Toplumu derneklerine üye yaklaşık 400 kişi Hannover merkez Stantor’da toplandı. Burada başlayan yürüyüş iki kilometre sonra başkonsolosluğun karşı caddesinde son buldu.

Dernekler adına konuşan Hannover Alevi Toplumu Başkanı Duran İnce, ”18 yıl önce canice işlenen katliam katillerinden Vahit Kaynar, bir an önce Türkiye’ye iade edilip, Türk mahkemelerinin verdiği kararın infazının yapılması gerekir. 1997 yılında Adalet Bakanlığı’nın evraklarda ki eksikliklerinin bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Yine bir kez daha Alman yargısı önünde Türk yargısının gülünç duruma düşmesini istemiyoruz. Mahkemece katil olduğu kanıtlanan Vahit Kaynar’ın gözetim süresi dolmadan Türkiye’ye iade edilmesi durumunda hepimizin acıları bir nebze de olsa azalacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!