ALBARDER geleneği Lehrte’de sürdürdü

Güncelleme Tarihi:

ALBARDER geleneği Lehrte’de sürdürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 15:08

Essen’deki Almanya Bartınlılar Dayanışma ve Kültür Derneği (ALBARDER ), eyalet dışındaki üyeleriyle buluşma geleneğini, Lehrte’de sürdürdü. Lehrte’deki buluşmaya katılanlara dernek çalışmaları hakkında bilgiler verildi, görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

ALBARDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çil, “Eyaletimiz dışında bulunan üyelerimizi oturdukları yerde zaman zaman ziyaret ediyoruz. Böylece ailenin tüm bireyleri da birbirleriyle tanışma fırsatını yakalamış oluyor” dedi. Lehrte kasabasında çok sayıda üyelerinin bulunduğunu belirten Çil, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Derneğimizin yaptığı tüm çalışmalarda ana sponsorumuz Hasan Kurtuluş’un evinde, yönetim kurulumuz ve Lehrteli üyelerimiz ailece buluştuk. Yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız çalışmaları görüştük. Aile bireyleri de çok güzel bir ortamda birbirleriyle tanıştı, kaynaştı.
Çalışmalarımızın bir ayağı da Türkiye’ye ve Bartın’a yöneliktir. Şu ana kadar Bartın ve çevresine bin 500 civarında engelli için akülü bisiklet de dahil araç gereç gönderdik. Her yıl yeni 10 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bunu önümüzdeki sene de sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

‘ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE’
Ziyarete ev sahipliği yapan Hasan Kurtuluş da “ALBARDER sadece hemşerilerine yönelik hizmet vermiyor. Öğrencilere yönelik yaptığı çalışmalar örnek olacak nitelikte. Gerek Almanya’da gerekse de Türkiye’de ki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunulmaya devam edileceğinden ben de memnum oldum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!