Güncelleme Tarihi:
Aysel Aslıgül’ün 6 ayda hazırladığı ve 16 Ağustosa kadar açık kalacak sergide, modern gelinlik, damatlık ve takıların yanı sıra geleneksel gelinlikler, çeyiz takımları, kuaför malzemeleri, davetiye ve düğün albümleri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Duisburg Kültür ve Tarih Müzesi’ndeki serginin açılışında konuşan Sauerland, kentte her 7 kişiden birinin Türk kökenli olduğuna işaret ederek, yaklaşık 40 yıldan bu yana Duisburg’da kutlanan Türk düğünlerini ve Türk düğün kültürünü gözler önüne seren serginin, tüm Duisburg’da yaşayan vatandaşlara bu gelenekleri tanıtmak amacıyla hazırlandığını söyledi.
Marxloh semtindeki Türk gelinlik ve damatlık sektörünün yarattığı ekonomik potansiyele de işaret eden Sauerland, ”Marxloh semtine tüm Kuzey Ren Vestfalya eyaletinden, hatta Hollanda ve Belçika’dan müşteri çeken Türk gelinlik ve damatlık sektörünün oluşumuna ve çekiciliğine ışık tutacak olan sergi, Türk göçmenlerin Duisburg’un kültürel ve ekonomik hayatına sağladığı katkıya da işaret ediyor” dedi.
Sergiyi hazırlayan Aslıgül de, Türk adet ve gelenekleri konusunda davetlilere açıklamalarda bulunurken, açılış toplantısında serginin tanıtımı amacıyla hazırlanmış bir film de gösterildi.
Yaklaşık 80 ayrı etkinliğin düzenleneceği ”Boğaziçi - Kültürler Geçidi” festivali çerçevesinde Ara Güler’in İstanbul adlı sergisi de, Türkiye-Almanya Kültür Forumu sözcüsü Osman Okkan’ın yapacağı bir konuşmayla bugün ”Alman Denizcilik Müzesi”nde (Museum der Deutschen Binnenschiffahrt) açılacak. Sergide, İstanbul’da 1950’li yıllarda çekilmiş siyah-beyaz fotoğraflar yer alıyor.