Akademi örnek olacak

Güncelleme Tarihi:

Akademi örnek olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 11:20

Hamburg Dünya Dinleri Akademisi düzenlenen törenle açıldı. Siyaset, din ve bilim adamlarının yoğun olarak katıldıkları açılışta konuşmacılar, “10 yıl ön çalışması yapılan bu akademi artık bir örnek teşkil edecek” dediler.

Haberin Devamı

Hamburg Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Dünya Dinleri Akademisi düzenlenen törenle açıldı. Üniversitede gerçekleşen açılış törenine Hamburg Belediye Başkan vekili ve Eğitim Senatörü Christa Goetsch, Hamburg Bilim Senatörü Dr. Herlind Gundelach, Başpiskopos Maria Jepsen, Parlamento Başkan Vekili Barbara Duden, Hamburg Din Hizmetleri Ataşesi Doç.Dr. Ömer Yılmaz, Şura Başkanı Dr. Mustafa Yoldaş, Kuzey Almanya İslam Toplumu (BIG) Başkanı Ramazan Uçar gibi çok sayıda isim katıldı.

İhtiyaç vardı

Hamburg Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dieter Lenzen, Hamburg Bilim Senatörü Dr. Herlind Gundelach ve Hamburg Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Karl Dieter Schuck birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmacılar, “Hamburg gibi metropol bir kent için tüm büyük dinlerin eğitimini veren ve bilimsel araştırma yapan böyle bir akademiye ihtiyaç vardı. Dinler arası diyalog toplum huzuru ve hoşgörüsü için önemlidir” dediler.

Ön çalışması 10 yıl sürdü

Akademi müdürü Prof. Dr. Wolfram Weisse ise, 1999 yılından bu tarafa dünyanın çeşitli ülkelerinde dinle ilgili detaylı bilgiler alarak çalışmalarda bulunduklarını kaydetti. Prof.Dr.Weisse, “Yıllarca yaptığımız çalışmalar sonucunda akadmeyi kurmanın gururunu yaşıyoruz. Akadamide gelecek için büyük hedeflerimiz var. Bunların başında din dersi öğretmenleri ve din adamları yetiştirmek geliyor” dedi.

Din bütünleştiren unsur

Chicago Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hans Joas, “Hamburg Dünya Dinleri Akademisi böylesine geniş kapsamlı oluşumuyla dünyaya örnek olacağına inanıyorum. Çünkü yapılan araştırmalarda dinin kültürün bir parçası olduğu ortaya çıkmıştır. Dinler arası diyaloglar çok önemlidir ve toplumu tamamlayan bütünleştiren bir unsurdur” dedi. Konuşmaların ardından davetliler kendi aralarında fikir alış verişinde bulunma fırsatı buldular. Dr. Mustafa Yoldaş, Doç. Dr. Ömer Yılmaz ve Ramazan Uçar, dünya dinlerini birarada olmasını sağlayan akademinin öneminin altını çizdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!