Ailesinden alınan "Türk Çocukları"

Güncelleme Tarihi:

Ailesinden alınan Türk Çocukları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 12:07

Türk çocuklarına Türk koruyucu aile Almanya'da Gençlik Daireleri tarafından ailelerinden koparılan Türk çocuklara Dış Türkler Başkanlığı'nın Türk kuruluşları ile birlikte başlatacağı çalışma ile sahip çıkılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Dortmund Türk Veliler Derneği'nde (DOTEV) düzenlenen toplantıda Kuzey Ren Vestfalya Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTEV) ile Dış Türkler Başkanlığı ''Gençlik Daireleri ve Türk Aileleri'' sorununu masaya yatırdı.

Toplantıda Almanya'da Türk çocukların Gençlik Daireleri tarafından ailelerinden koparılmasının engellenmesi veya çocukların Türk koruyucu ailelere verilmesi konuları üzerinde konuşuldu.

Dış Türkler Başkanlığı kurumsal niteliği olan DİTİB, Milli Görüş, İslam Kültür Merkezleri Birliği, Kuzey Ren Vestfalya Öğretmenler Derneği, Türkçe Konuşan Psikologlar Derneği ve Alevi Dernekleri gibi kuruluşlar ile yapılması planlanan çalışmayı Almanya'da en büyük Türk nüfus yoğunluğunun bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde başlatmak istiyor.

Toplantıda konuşan FÖTEV Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sak, federasyon olarak kendilerine ne görev düşüyorsa yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. FÖTEV olarak daha önce uyguladıkları Veli Akademisi çalışmaları içerisinde bu konuda aileleri bilgilendirici seminerler verebileceklerini ifade eden Dr. Ali Sak,

''Bu çalışmayı olumlu buluyoruz. Ama güven ortamı oluşturulmalı ve süreklilik sağlanmalıdır. İstikrarlı bir yapı oluşturulmalıdır. Bu yönde Öğretmenler Derneği ile ortak çalışabiliriz'' diye konuştu.

Dış Türkler Başkanlığı yetkilileri Ünal Koyuncu ve Emine Elif Gönüllü ise ön çalışmalarını yaptıkları bu konunun önemine değinerek,Türk çocukların Gençlik Daireleri tarafından alınmasını engellemek ya da bu çocukların Türk koruyucu ailelere verilmesini sağlamak istediklerini söylediler.

Bu çerçevede Almanya'da kurumsal niteliği olan kurumlarla çalışmak istediklerine değinen Dış Türkler Başkanlığı yetkilileri, iletişimin ve karşılıklı bilgi alış verişinin sağlanması, böylelikle ortak çalışma zemininin oluşturularak sorunun takip ve çözümünde mekanizmaların oluşturulması gerektiği vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!