Aile içi şiddet ona engel olamadı

Güncelleme Tarihi:

Aile içi şiddet ona engel olamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 17:24

Gençliği yetiştirme yurtlarında geçen Gülsüm Yalçınöz, azmi ve kararları sayesinde artık ünlülerin terzisi olarak anılıyor. Aile içi şiddete uğrayanlara tavsiyelerde bulunan Yalçınöz, ayrıca gönüllü olarak kadın genç kızlara ücretsiz terzilik kursu veriyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Düsseldorf kenti yakınlarındaki Meerbusch'da terzilik yapan Gülsüm Yalçınöz'ün yetiştirme yurdunda başlayan ve iş kadınlığına uzanan hayat hikayesi duyanları şaşırtıyor. Çocukluğunda aile içi şiddete uğradığı için, ailesinin elinden alınan Gülsüm Yalçınöz, tüm güçlüklere rağmen eğitimini aksatmadığını belirterek, aile içi şiddete uğrayan çocuk ve kadınlara ümitsizliğe kapılmamaları tavsiyesinde bulundu.

Yaşadıkları film gibi
Almanya'ya bir yaşındayken gelen ve şimdi Almanya'nın tanınmış isimlerinin özel terziliğini yapan Gülsüm Yalçınöz (43) yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ailemin dört kızından biriyim ve aile içi şiddet görüyorduk. Babam bizlere şiddet uygulardı. Babam beni 15 yaşımdayken hastanelik edene kadar dövdü. Evden ayrılmaya karar verince polise giderek durumu anlatıp yardım istedim. Bunun üzerine beni geçici olarak bir yurda yerleştirdiler. Daha sonra yerim belirlendi ve kızlar yurdunda yaşamaya başladım. Orada eğitimime devam ettim ve benim için çok faydalı oldu. Daha sonra ailem adresimi bulduğu ve tekrar sorunlar yaşandığı için beni Köln'e gönderdiler. Bir süre Köln'de kaldıktan sonra Düsseldorf'ta terzilik mesleğinde çıraklığa başladım.”

Ümitsizliğe kapılmayın
Mesleğinin yanı sıra Umut Yıldızı Derneği’nin kadın kolları sorumlusu görevini de üstlenerek dernekte gönüllü olarak dikiş kursu verip kadınlara yol gösteren Yalçınöz, şiddete uğrayanlara ise şunları söyledi: “Ben mecbur kaldığım için yurtta kaldım. Ancak benim durumumda başka kızlar olursa onlara akrabaları sahip çıksın. Aile içi şiddete uğrayan genç kızlar ya da kadınlar bu hayat benim için artık bitti diye düşünmesinler ve hayal kırıklığına uğramasınlar. İsterlerse başarabilirler, her türlü güçlüğün üstesinden gelebilirler, gelecekte başarılı olmak için eğitimlerine mutlaka devam etsinler. Okullarını bitirsinler ve meslek yapsınlar. Ben tüm güçlüklerin üstesinden geldim ve başardım, onlar da başarabilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!